تاریخ انتشار: 1400/01/03
الف) اهداف
مجله حکومت اسلامى با الهام از رهنمودهاى مقام معظم رهبرى حضرت آیةاللَّه خامنه اى - مدظله العالى - در دیدار با مسئولان فصلنامه درسال 1375 ، با اهداف ذیل آغاز به کار نمود:
1. تبیین اندیشه سیاسى اسلام؛
2. معرفى فقه سیاسى؛
3. تبیین اندیشه سیاسى مبتنى بر ولایت فقیه؛
4. فراهم سازى بستر گفتگوهاى علمى در عرصه سیاست دینى؛
5. پرداختن به تاریخ سیاسى مسلمین.
فصلنامه علمی - پژوهشی حکومت اسلامی در پرتو این اهداف، اندیشه ورزان عرصه سیاست و حکومت دینى را در حوزه هاى فلسفه سیاسى اسلام، نظام سیاسى اسلام، فرهنگ سیاسى اسلام، فقه سیاسى اسلام، قانونگذارى در اسلام، نظریه ولایت فقیه، تاریخ اندیشه و فقه سیاسى در اسلام، پژوهش هاى تطبیقى در حوزه سیاست، نهادهاى عالى در جمهورى اسلامى، نظریهپردازان اندیشه سیاسى اسلام، نقد و معرفى مجله، کتابشناسى، مکتوبات سیاسى و معرفى و احیاى متون کهن سیاسى به همکارى دعوت کرد.مجله حکومت اسلامى با الهام از رهنمودهاى مقام معظم رهبرى حضرت آیةاللَّه خامنه اى - مدظله العالى - در دیدار با مسئولان فصلنامه درسال 1375 ، با اهداف ذیل آغاز به کار نمود:
1. تبیین اندیشه سیاسى اسلام؛
2. معرفى فقه سیاسى؛
3. تبیین اندیشه سیاسى مبتنى بر ولایت فقیه؛
4. فراهم سازى بستر گفتگوهاى علمى در عرصه سیاست دینى؛
5. پرداختن به تاریخ سیاسى مسلمین.
فصلنامه حکومت اسلامى که از سوى دبیرخانه مجلس خبرگان رهبرى و مدیر مسئولى «آیةاللَّه ابراهیم امینى» نایب رئیس این مجلس آغاز بکار نمود، دفاع از نظام سیاسى، نظام جمهورى اسلامى و ولایت فقیه رامطمح نظر داشته، از تضارب افکار و انعکاس نقدهاى علمى، استقبال نموده، آن را رسالت خویش می داند.
ب) ساختار مباحث مجله
مجله در طى سالهای فعالیت خود داراى مقالات متنوع، مصاحبه هاى علمى با صاحبنظران و مسئولان و دست اندرکاران نظام، معرفى و نقد کتاب، اخبار ویژه مربوط به رهبرى و مجلس خبرگان رهبرى و گزارشهاى فرهنگى در حوزه کار مجله بوده است.
انتشار نظرات و نامه هاى خوانندگان فرهیخته مجله و ارتباط با آنان، همچنین معرفى پژوهش هاى انجام شده در مرکز تحقیقات حکومت اسلامى و آثار منتشر شده انتشارات مجلس خبرگان از بخش هاى دیگر این نشریه بوده است.
ج) ویژه نامه ها
این فصلنامه همواره از آثار اساتید و صاحبنظران حوزه و دانشگاه استفاده نموده و افزون بر موضوعات متنوع که در شماره هاى عادى خود منتشر کرده، به منظور بررسى همه جانبه موضوعات مهم و مورد نیاز جامعه، یک، دو و گاه سه شماره مجله را به این موضوعات اختصاص داده و ویژه نامه هایى منتشر نموده است. عناوین این ویژه نامه ها عبارتند از:
1. مجلس خبرگان رهبرى، جایگاه مبانى و عملکرد، شماره 8 ؛
2. حکومت علوى به مناسبت سال امیرالمؤمنین على (ع) ، شمارههاى 17 و 18 ؛
3. اندیشه سیاسى عاشورا ، در سه دفتر زمینه ها، عوامل و اهداف نهضت، رهبرى ومدیریت عاشورا ونقش مردم، پیامها و پیآمدهاى عاشورا، شماره هاى 25 و 26 و 27 ؛
4. اندیشه سیاسى شهید مطهرى، شماره 31 ؛
5. نماز جمعه در جمهورى اسلامى، شماره 32 ؛
6. نظارت و پرسشگرى، شماره 33 ؛
7. مسئولیت و پاسخگویى، شماره 34 ؛
8. عدالت در جمهورى اسلامى، شماره هاى 35 و 36 ؛
9. سند چشم انداز بیست ساله جمهورى اسلامى، شماره 38؛
10. جمهورى اسلامى، شماره 39.
د) موفقیت هاى علمى فصلنامه
1. ویژه نامه حکومت علوى (شماره هاى 18و17 )حائز رتبه اول در سومین دوره کتاب سال ولایت.
2. ویژه نامه اندیشه سیاسى عاشورا (شماره هاى 27و26و 25) حائز رتبه اول در پنجمین دوره کتاب سال ولایت.
3. فصلنامه از سوى نخستین جشنواره مطبوعات اسلامى در سال 1382، به عنوان نشریه برتر در رشته علوم سیاسى برگزیده شد.
4 تا 7. مقاله «مقاومت و مشروعیت» نوشته آقاى محمد سروش در نخستین جشنواره مطبوعات اسلامى در سال 1382 حائز رتبه اول؛ مقاله «ولایت در اندیشه فقهى - سیاسى نائینى» نوشته آقاى سید جواد ورعى، مقاله «ساختار حکومت پیامبر» نوشته آقاى سید صمصام الدین قوامى و مقاله «پیوند دین و سیاست در گفتمان عاشورا» نوشته آقاى مصطفى جعفر پیشه فرد، حائز رتبه دوم شدند.
8. مقاله «مبانى فقهى عملیات شهادت طلبانه» نوشته آقاى سیدجواد ورعى در دومین کنگره فرهنگ وادبیات شهادت درسال 1382 به عنوان اثر ممتاز شناخته شد.
http://www.rcipt.ir
نظرات