منوی اصلی

دری نجف آبادی، قربانعلی (حسینعلی)

اعضای پنجمین دورهاعضای هیئت اندیشه ورزکمیسیون اصل 107 و 109 قانون اساسىکمیسیون اقتصادیاعضای دومین دورهاعضای سومین دورهاعضای چهارمین دوره

 

اینجانب قربانعلی ( حسینعلی )‌ دری نجف آبادی فرزند مرحوم حاج اسدالله در آبان 1324 در نجف آباد اصفهان ،‌ پا به عرصة وجود نهادم .

دوران تحصیل :

دوران ابتدایی و سال اول دبیرستان را در مدارس معمول آن زمان به تحصیل پرداخته و به سبب علاقة وافر به علوم دینی ، در سال 1338 شمسی به حوزة علمیه نجف آباد ( مدرسة مرحوم ریاضی ) راه یافتم . و از محضر بزرگانی مانند : مرحوم آیت الله حاج شیخ عباس ایزدی ،‌ حاج شیخ غلامحسین منصور ،‌ حاج سید محمود مدرس و دیگر بزرگان حوزة علمیه نجف آباد بهره بردم .

در سال 1340 شمسی و هم زمان  با رحلت مرحوم آیت الله بروجردی در حالیکه مشغول دورة سطح بودم ، به حوزة علمیه قم مشرف شده و از محضر آیت الله حاج شیخ غلامرضا صلواتی ، حاج شیخ حسین شب زنده دار ،‌حاج شیخ ابراهیم امینی و آیت الله مفتح دروس جلدین لمعه ، قوانین ، منظومه ، منطق و حکمت را فرا گرفتم . رسائل و مکاسب را در محضر آیات : سبحانی ، ‌صالحی نجف آبادی ، ‌منتظری ، حاج شیخ علی پناه اشتهاردی و فاضل لنکرانی استفاده بردم .

کفایه را نیز در محضر مرحوم آیت الله حاج سید باقر سلطانی و دیگر بزرگان فرا گرفتم . از سالهای 1343 و 1344 شمسی در درس خارج اصول و اجتهاد و تقلید و نیز کتاب الصلوه مرحوم آیت الله محقق داماد شرکت جستم و هم زمان نیز در درسهای طهارت مرحوم آیت الله گلپایگانی حضور یافتم . از حوزة درسی مرحوم آیت الله حائری ، آیت الله فانی اصفهانی ،‌آیت الله اراکی و نیز دو سال تابستان ها از حوزه درسی مرحوم آیت الله سید علی بهبهانی بهره بردم .

جلد سوم اسفار را در محضر مرحوم علامه طباطبایی و جلد اول را در محضر آیت الله امینی و جلد دوم و ششم را در محضر آیت الله جواد آملی فرا گرفتم . قسمتی از الهیات ، شفا و قواعد این ترکه و فصوص و مصباح را نیز از محضر آیتین علمین جوادی آملی و حسن زاده آملی فرا گرفتم .

در مباحث فلسفی و جلسات خصوصی آیت الله شهید مطهری نیز حضوری فعال داشته ام از سالهای 1347 - 1346 شمسی به بعد بصورت مستقل در مباحثة جواهر،کفایه ، فقه ، اصول و اسفار پرداخته و ضمناً به تدریس سطوح مختلف همت گماردم .

از جمله درس هایی که در آن سال ها در حوزة مقدس قم و نجف آباد برای طلاب و دانشجویان دلپذیر بود ،‌آشنایی با نهج البلاغه شریف بود که همواره مورد توجه این جانب بوده و به این کار غالباً ممارست داشته ام .

فعالیتهای علمی :

از آغاز طلبگی ، تحصیل توأم با تدریس داشته ام و نوعاً چند مباحثه را دنبال می کرده ام . بسیاری از دروس سطوح مختلف مانند : کفایه  مکاسب ،‌ منظومة حکمت ، نهایه الحکمه ، ‌بدایه ، المنطق و اصول الفقه مرحوم مظفر ، بخشی از اشارات و مباحث فراوان دیگری را مباحثه نموده ام .

در مدارس کرمانی ها ، قدیریه و رضویه و عترت و رسول اکرم ( ص)‌و مدرسه مبارکه فیضیه و حجتیه نیز دروس گوناگون ادبیات و ( سطح ) و تفسیر قرآن کریم و نهج البلاغه شریف را ارائه نموده ام .

پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز علیرغم اشتغالات فراوان در امر تدریس درحوزة علمیه قم و یا دانشگاههای کشور ،‌کم و بیش در حد توان انجام وظیفه کرده ام و توفیق تدریس مباحثی همچون : آیات و احکام اقتصادی ، اقتصاد اسلامی ، ولایت فقیه ، مبانی سیاست اسلام در نهج البلاغه ، فقه سیاسی اسلام ، را در دانشگاههای تربیت مدرس ،‌ امام صادق (ع) مدرسة عالی شهید مطهری و ... داشته ام و چندین رساله دانشجویی را راهنمایی نموده و یا مشاوره داده ام و در منزل نیز به تدریس مکاسب و دیگر دروس اشتغال داشته ام .

در این سالها در حوزه علمیه و مدارس مختلف علوم دینی نیز به درس و بحث اشتغال داشته ام ، ‌از جمله این که در حوزة علمیه شهر کرد ،‌ مدرسة مبارکة حجتیه برای طلاب غیر ایرانی ، مدرسة امام حسین (ع) ( میدان امام حسین تهران ) ، ‌مدرسة مروی ،‌ مدرسه علمیه امیرالمؤمنین و مدرسة الزهرا ( ع ) ، حوزه های عملیه خواهران و برادران و مسجد جامعه حجت غرب تهران مسئولیت داشته و تدریس داشته ام، اکنون در حوزه ی علمیه ی اراک مشغول تدریس دروس مختلف حوزوی از جمله تفسیر و نهج البلاغه و غیره می باشم.

تألیفات :

در کنار فعالیت های علمی و اجتماعی ، تألیفاتی نیز داشته ام که برخی به چاپ رسیده اند نظیر : انسان ، ‌اسلام و بهره وری در اسلام ، تراژدی دراز مدت جمهوری اسلامی ایران ، ‌فرهنگ و توسعه از دیدگاه حضرت امام خمینی مقدمه ای بر مالیة عمومی در اسلام ، حکومت اسلامی در نهج البلاغه ، ‌اندیشه های اقتصادی شهید مدرس. مجموعه مقالات معرفی شخصیت شیخ بهایی، مقالات حقوقی، حقوق در اسلام، توسعه در اسلام، جستاری پیرامون امنیت در اسلام، عبودیت و معرفت، ترسیم انسان تراز در نگارخانه قرآن و عترت، نظرات دادستان کل کشور در هیات عمومی دیوان عالی کشور و مقالات متعدد علمی دیگر که شمار زیادی از آنها در مجامع بین المللی ارائه گردیده و موارد فراوانی در جراید و نشریات علمی و متفرقه به چاپ رسیده است.

فعالیت های تبلیغی :

کاروتبلیغ و ارشاد و دعوت به خیر ،‌ از برنامه های اصلی و وظایف مهم روحانیت بوده که اینجانب نیز به لطف خداوند متعال از سال هزارو سیصدو چهل و دو شمسی همواره در ایام محرم و ماه رمضان و نیز دیگر ایام تبلیغی به این مهم همت گماشته و در حد توان به انجام وظیفه پرداخته ام و از روستاهای دور افتاده الیگودرز مانند : اردودر ، خانی آباد تا راویز رفسنجان و کشکوئیه رفسنجان ، چهارمحال بختیاری و نیسیان ،‌ جندابه ، اژیه ، شهرستانک ورامین ، ‌محمد آباد ، حسن آباد قم ، ‌نظام آباد و جاسب و لار و سروستان فریدن و سعادت آباد فارس و بندرعباس و اهواز و رامهرمز و بندر امام و بندر ماهشهر ، ‌نجف آباد ، اصفهان ، تیران فریدن مناطق اطراف تهران ، کرج ، بابل ، ‌قزوین ، ‌بندانزلی ، سنقر ، ‌ایلام و نقاط دیگر کشور به این امر پرداخته و در ارشاد و هدایت و تبلیغ و ترویج شریعت و مبارزه و افشاگری علیه رژیم ستم شاهی و بیان افکار و فتاوی بلند امام راحل به اندازة قدرت اداری وظیفه نموده ام .

اشتغالات علمی ، ‌تحصیل ، ‌تدریس و تبلیغ در عصر ستم شاهی ، ‌باعث کناره گیری اینجانب از فعالیت های سیاسی نشد ، ‌بلکه پس از رحلت مرحوم آیت الله سید عبدالهادی شیرازی جزء اولین پیروان و مقلدان حضرت امام خمینی درآمده و در جهت ترویج و تبلیغ افکار نورانی و انقلابی آن بزرگوار همچون دیگر یاران ایشان در صحنة حوزه و جامعه حضوری فعال داشته و به علت فعالیت های سیاسی و افشاگری و روشن گری چندین بار به وسیلة شهربانی احضار و تحت تعقیب قرار گرفته ام . در دوران انقلاب اسلامی نیز با سخنرانی در شهرهای مختلف از جمله قم ، کاشان ،  قمصر ، ‌نجف آباد ، اصفهان ،‌ خمینی شهر ، تهران ، اهواز ، ‌بندر عباس ، ماهشهر ، بندر امام ، ‌رامهرمز ، بابل و دیگر مناطق مردم را به فعالیت علیه نظام ستم شاهی و مبارزه با آمریکا و اسرائیل تهییج و تحریک نموده که از جمله می توان به سخنرانی های محرم سال هزارو سیصدو پنجاه و هفت  شمسی در نجف آباد و خمینی شهر که منجر به سرنگونی مجسمه شاه گردید اشاره کرد . در دوران انقلاب به سبب تحت تعقیب بودن ، ‌عازم خوزستان گردیده و در آن استان به فعالیت های خود ادامه دادم .

در زمان ورود حضرت امام در سال هزارو سیصدو پنجاه و هفت    شمسی ، از اعضای ویژة ستاد حفاظت از امام بودم و پس از چند روز خدمت در روابط عمومی ستاد مدرسة رفاه ، ‌با تأیید حضرت امام جهت پیگیری مسائل انقلاب ، عازم بندعباس شدم .

دیدار از زندانیان و تبعیدیان نیز یکی دیگر از کارهایی بوده که در حد توان انجام وظیفه نموده ام، اکنون نیز تمام توان خود را مصروف فعالیت های تبلیغی در استان مرکزی می نمایم.

مسئولیت های دوران انقلاب :

از جمله مسئولیت های اینجانب در دوران انقلاب می توان به موارد ذیل اشاره نمود :‌

-       مسئولیت کمیته انقلاب اسلامی در اراک ؛

-       امامت جمعه شهر کرد و نمایندگی امام راحل در استان چهار محال و بختیاری ؛

-       دادستان انقلاب اسلامی در استان چهار محال و بختیاری ؛

-   نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دورة اول از چهار محال و بختیاری ( اردل ، کوهرنگ ، ‌فارسان و کیار ) به عنوان مخبر و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در دورة چهارم و پنجم از تهران و ریاست کمیسیون برنامه و بودجه و ریاست کمیسیون خاص رسیدگی به لایحة برنامة پنجسالة اول و دوم و رئیس کمیسیون خاص رسیدگی به مناطق آزاد و رئیس کمیسیون کار و استخدام در دورة اول و مسئولیت های دیگر ؛

-       دبیر هیئت عالی گزینش ( مستقر در ریاست جمهوری ) بیش از 15 سال ؛

-       عضویت در ستاد قرارگاه خاتم الانبیاء ؛

-       نمایندگی ریاست جمهوری وقت ( حضرت آیت الله خامنه ای ) در سرکشی به رزمندگان اسلام و مناطق آسیب دیده در اثر جنگ تحمیلی ؛

-       نمایندگی امام جمعه تهران در ستاد پشتیبانی جبهه و جنگ ؛

-      ریاست هیئت مدیره و دبیر هیئت علمی مرکز جهانی علوم اسلامی قم ( منصوب از سوی مقام معظم رهبری به مدت 5 سال ) ؛

-      عضویت در شورایعالی مجمع جهانی اهل بیت (ع) (‌منصوب از سوی مقام معظم رهبری از اول تأسیس سال 68 تا امروز ) و مدتی نیز  معاونت  فرهنگی مجمع اهل البیت (ع) ؛

-      امامت جمعة موقت شهر ری از سال 73 تا 88؛

-      مسئولیت مجمع مشورتی بازسازی کشور پس از پذیرش قطعنامه در سال 1367 از طرف امام راحل ( ره ) - دو دوره نمایندگی مجلس خبرگان از استان ایلام و تهران ؛

-       عضویت در بعثة حضرت امام و مقام معظم رهبری در حج ؛

-       معاونت اقتصادی و تکنولوژی مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری ؛

-       عضویت در کمیتة تنظیم بازار ارز و عضویت در شورای پول و اعتبار ؛

-       عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام در دو دوره پنج ساله ؛

-       وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران ؛

-       مشاوره اقتصادی رئیس جمهوری ؛

-       ریاست کمیته اقتصادی شورای عالی امنیت ملی ؛

-       ریاست دیوان عدالت اداری ؛

-        عضو هیات امنای دانشگاههای صنعتی اصفهان و کاشان یک دوره از طرف آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت ؛

-       عضو هیات امنای دانشگاههای منطقه مرکزی از طرف ریاست محترم جمهوری ؛

-       عضو هیات امنای مهدیه تهران از سالهای 59 تا این تاریخ ؛

-       عضو هیات امنای ندا رایانه و مسئول انجمن فن آوری در مجلس شورای اسلامی در دوره های چهارم و پنجم ؛

-       عضو ستاد تفسیر؛

-       دادستان کل کشور از سال 83 تا 88 ؛

-       رییس کنگره ی شیخ بهایی در 3 سال متوالی؛

-       رییس کنگره جاودان های تاریخ(سالگرد شهادت 72 تن) در سال 88؛

-       عضو کمیته سه نفره بررسی وقایع پس از انتخابات سال 88؛

-       نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان مرکزی با حکم مقام معظم رهبری.

منبع: سایت اطلاع رسانی آیت الله دری نجف آبادی.

دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری

دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، نهادى است قانونى که زیر نظر هیأت رئیسه مجلس خبرگان، اداره می ‏شود و براى انجام مأموریت ‏ها و مسئولیت‏ ها و تنظیم امور مربوط به مجلس خبرگان، تشکیل می گردد. ادامه
مراکز مرتبط

- پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
- پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
- مركز تحقيقات علمی حكومت اسلامى
- پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان
راه های ارتباطی / شبکه های اجتماعی

شماره های تماس: 02537741322
ایمیل: info@majleskhobregan.com
فکس: 02537741323