منوی اصلی

شیخ محمدی، علی

اعضای سومین دوره

آیت الله علی شیخ محمدی معروف به محمدی تاکندی در سال 1312 هـ . ش برابر با 1352هـ. ق در روستای تاکند از توابع تاکستان قزوین، چشم به جهان گشود. پدرش، شیخ علی اصغر از علمای آن دیار بود. وی تحصیلات خویش را از مکتب خانه آغاز کرد. از 8 سالگی در مدرسه دیانت قزوین به فراگیری تحصیلات جدید پرداخت. به پیروی از نیاکان خود که از پیشگامان دین بودند، در 14 سالگی به تحصیل علوم دینی روی آورد. در سال 1326 هـ . ش به مدرسه علمیه «التفاتیّه» قزوین وارد شد و مقدمات و بخشی از سطح را در مدت 7 سال نزد حضرات آیات: حاج میرزا رحیم سامت، حاج شیخ محمود شریعت مهدوی، آقا بزرگ علوی، حاج شیخ مهدی قاضی و حاج شیخ محمد حسین اویسی آموخت. ایشان در سال 1333 هـ . ش به شوق فراگیری بیشتر علوم اسلامی، رهسپار حوزه علمیه قم گردید. وی در آنجا دروس سطح را در محضر حضرات آیات: سید عبدالکریم موسوی اردبیلی، میرزا علی مشکینی، حسینعلی منتظری و محمدتقی مصباح تکمیل کرد و از سال 1336 هـ.ش به تحصیل دروس خارج فقه و اصول پرداخت.آیت‌الله تاکندی در ادامه به مدت یک سال و نیم از درس آیت الله سید حسین بروجردی بهره برد و یک دوره کامل اصول را نیز به مدت 8 سال در محضر حضرت امام خمینی آموخت. آن گاه پس از تبعید امام، به مدّت 14 سال از خرمن دانش آیت الله میرزا هاشم آملی خوشه چید و دروس تفسیر و فلسفه و منظومه را نزد علامه طباطبایی و شهید مفتح گذراند.هم گام با تحصیل، برای نگارش، تدریس و پرورش اندیشمندان شایسته برای حوزه علمیه بسیار اهمیّت قائل بود. از این رو، عمر خویش را وقف این هدف مقدس ساخت که ره آورد آن آثار بی شمار و شاگردان فراوانی است که در مراکز گوناگون مشغول به فعالیت اند.ایشان هم زمان با آغاز نهضت اسلامی مردم به رهبری امام خمینی، مردم را از اندیشه های انقلابی امام خمینی در ماجرای اصلاحات ارضی و انجمن های ایالتی و ولایتی آگاه می ساخت و با اوج گیری انقلاب در راه پیمایی تاریخی تاسوعا و عاشورای تهران و تحصن علما در مسجد دانشگاه تهران ، حضور فعال داشت. وی پس از پیروزی انقلاب نیز با حضور در جبهه های جنگ تحمیلی، به رزمندگان دل گرمی می داد.ایشان در سال 1360 هـ . ش به دعوت علما و مردم قزوین برای تدریس و بیان احکام و احادیث وارد این شهر گردید و 2 بار نیز به عنوان نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری برگزیده شد.آیت الله محمدی تاکندی از همان زمان به عضویت شورای مدیریت حوزه ی علمیه ی قزوین در آمد و از سال 1373 هـ . ش تاکنون، به تدریس دروس خارج فقه در مدرسه ی امام صادق (ع) قزوین مشغول است.

 

آیت الله محمدی تاکندی در شامگاه جمعه 16مهر ماه 1400ش برابر با اول ربیع الاول 1443ق بر اثر کهولت سن درگذشت و در امامزاده حسین(ع) قزوین به خاک سپرده شد.

دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری

دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، نهادى است قانونى که زیر نظر هیأت رئیسه مجلس خبرگان، اداره می ‏شود و براى انجام مأموریت ‏ها و مسئولیت‏ ها و تنظیم امور مربوط به مجلس خبرگان، تشکیل می گردد. ادامه
مراکز مرتبط

- پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
- پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
- مركز تحقيقات علمی حكومت اسلامى
- پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان
راه های ارتباطی / شبکه های اجتماعی

شماره های تماس: 02537741322
ایمیل: info@majleskhobregan.com
فکس: 02537741323