منوی اصلی

جلسه مشترک هیئت رئیسه و رؤسای کمیسیونهای مجلس خبرگان رهبری برگزار شد

تاریخ انتشار: 1393/10/11    
جلسه مشترک هیئت رئیسه و رؤسای کمیسیونهای مجلس خبرگان رهبری برگزار شد

جلسه مشترک هیئت رئیسه و رؤسای کمیسیونهای مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.

هفتمین نشست مشترک هیئت رئیسه و رؤسای کمیسیونهای مجلس خبرگان رهبری با موضوع بررسی وضعیت کشورهای منطقه در راستای تبصره 2 ماده 15 آیین نامه داخلی این مجلس، صبح امروز در محل دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، برگزار شد.

در ابتدای این جلسه بعد از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، آیت الله سیدمحمود هاشمی شاهرودی؛ نایب رئیس اول مجلس خبرگان، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت الله مهدوی کنی؛ رئیس فقید مجلس خبرگان، در سخنانی به تشریح وضعیت منطقه به ویژه اوضاع عراق و سوریه پرداخت.

نایب رئیس اول مجلس خبرگان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با برگزارکنندگان «کنگره بین المللی خطر جریانهای تکفیری از دیدگاه علمای جهان اسلام» بر ضرورت حفظ وحدت وهمدلی آحاد جامعه در برابر توطئه های دشمنان برای تفرقه افکنی و دامن زدن به اختلافات مذهبی و عقیدتی در دنیای اسلام، بر برخورد جدی فرهنگی، علمی و سیاسی با پدیده سلفی گری و عقاید تکفیری تأکید کرد. ایشان جریان تکفیر و سلفی گری را زاییده و وابسته به فکر و سرمایه استکبار جهانی ارزیابی کرد و افزود: برای مقابله با این جریان مخرب باید به ابعاد مختلف آن توجه داشت. علمای جهان اسلام با امدادهای غیبی و عنایات خداوند متعال و حضرت ولی عصر(عج) بتوانند در برابر این فتنه خطرناک موضع مناسب اتخاذ کرده و با روشنگری از طریق بیان حقایق ناب دین مبین اسلام به مقابله جدی علمی، فرهنگی و سیاسی بپردازند.

آیت الله هاشمی شاهرودی همچنین با تشریح اوضاع عراق از نقش جمهوری اسلامی در حل مناقشات داخلی عراق برای فائق آمدن بر توطئه های داعش سخن گفت و اظهار داشت: در عراق به کمک مرجعیت معظم نجف از نظر امنیتی و نظامی پیشرفت های بسیار خوبی داشته‌ایم؛ زیرا فتوای مرجعیت مبنی بر جهاد علیه گروهکهای تکفیری موجب قیام مردمی و بسیج همگان در برابر فتنه داعش گردید؛ هر چند از نظر سیاسی در این کشور همچنان مشکلاتی وجود دارد که باید برای رفع آنها نیز تلاش کنیم.

نشست مشترک هیئت رئیسه و روسای کمیسیونها

نایب رئیس مجلس خبرگان در ادامه با انتقاد از باصطلاح ائتلاف مبارزه با داعش به رهبری آمریکا افزود: آمریکا اگر چه در ظاهر ائتلافی علیه داعش راه انداخته، اما در عمل اقداماتی که تا به حال انجام داده به نفع گروههای تکفیری و مخالف حکومت مرکزی عراق تمام شده که این خود جای تأمل دارد.

وی در پایان تأکید کرد: تقویت روحیه جهادی و بالا بردن توان مقابله با این گونه جریانات منحرف، مستلزم تبیین حقایق به هر وسیله ممکن است. در این بین رسالت علما و حوزه های علمیه بیش از دیگران است و لذا ضرورت دارد معارف ناب اسلامی و شیعی در کتب درسی دانش اموزان بیش از گذشته و با غنای بیشتری گنجانده شود.

آیت الله یزدی؛ نایب رئیس دوم مجلس خبرگان نیز در سخنان کوتاهی با اشاره به جنایات داعش و فتنه دشمنان علیه اسلام و مسلمین گفت: تجربه نشان داده که گروهک های منحرفی همچون داعش و امثال داعش محکوم به شکست هستند. البته مسلمانان به ویژه علمای جهان اسلام بیش از گذشته باید به حمایت از مردم دو کشور مظلوم عراق و سوریه اقدام کرده و در این راه هیچ گونه کوتاهی ای نزد خداوند متعال پذیرفته نیست.

ایشان تآکید کرد: ضرورت دارد حوزه های علمیه علی الخصوص بزرگان حوزه بیشتر در جریان امور و مسائل اصلی قرار گرفته تا بتوانند با دیدی وسیع تر تصمیمات مناسب و به موقع را اتخاذ نمایند.

نشست مشترک هیئت رئیسه و روسای کمیسیونها

وی همچنین در باره طرح برخی مسائل همچون القای تفکر خطرناک جدایی دین از سیاست هشدار داد و خاطر نشان ساخت: القای تفکر جدایی دین از سیاست در بین مردم ؛ به ویژه در بین جوانان و دانشگاهیان و حتی در بین حوزویان، دسیسه ای برنامه ریزی شده است که هوشیاری هر چه بیشتر نخبگان و ارتباط مراکز علمی دانشگاهی و حوزوی با مراجع معظم تقلید و دلسوزان دین و نظام را می طلبد.

آیت الله نعیم آبادی عضو مجلس خبرگان رهبری نیز با انتقاد از جریانات تکفیری و انحرافات عقیدتی وهابیت، به سیل عاشقان اهل بیت علیهم السلام و جمعیت میلیونی اربعین حسینی و زائران حرم علی بن موسی الرضا(ع) اشاره و خواستار استفاده از ظرفیت خوب حرمهای مطهر و نورانی امامان و امامزادگان برای ترویج فرهنگ ناب اهل بیت و آموزه های دینی و عقیدتی شیعه در راستای بصیرت افزایی و بالا بردن سطح معرفتی زائرین شد.

آیت الله مجتهد شبستری در سخنان خود از حضور پر شور مردم در برگزاری مراسم مربوط به 9 دی قدردانی کرده و این حضور معنادار را نشان از بصیرت روز افزون مردم ارزیابی نمود.

ایشان در ادامه نیز به نکاتی پیرامون پدیده شوم داعش اشاره داشت.

حجت الاسلام و المسلمین محسن قمی دیگر عضو مجلس خبرگان رهبری هم به تشریح اوضاع جهان اسلام پس از بیداری اسلامی در خاورمیانه پرداخت . وی ظهور داعش و جنایت های این گروه افراطی را در راستای اسلام هراسی ، شیعه هراسی و در جهت کمرنگ کردن جنبش بیداری اسلامی ارزیابی کرد.

این عضو مجلس خبرگان رهبری ، زمینه ورود عناصر خارجی به کشورهای اسلامی عراق و روسیه را از نقشه های شومی دانست که استکبار جهانی برای مقابله با محور مقاومت در منطقه طراحی کرده اند.

حجت الاسلام والمسلمین قمی در ادامه افزود : دشمنان به ویژه آمریکا موفق نشدند آنچه برای برکناری بشار اسد و دولت حاکم در عراق طراحی کرده بودند اجراکنند و برای جبران این شکست ، اکنون از ائتلاف علیه داعش سخن می گویند که این جای بررسی وتامل دارد . وی در ادامه با تشکر از آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله سبحانی برای برگزاری کنگره بین المللی مقابله با جریان های تکفیری در جهان اسلام تشکر و قدردانی نموده وبر ضرورت هوشیاری و بیداری هرچه بیشتر علما و حوزویان و سیاسیون تاکید کرد.

حجت الاسلام و والمسلمین سید ابراهیم رئیسی ، عضو هیئت رئیسه این مجلس نیز ضمن بررسی مساله تکفیر وسلفی گری از ضرورت تجهیز هرچه بیشتر علما و حوزه های علمیه مراکز علمی به سلاح مبارزه با تفکرات افراطی تکفیری و ارائه پاسخ های متناسب با القاء شبهات دشمنان با رویکرد سلفیه سخن گفت .

وی افزود : لازم است در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی و شبکه های ماهواره ای افرادی مطلع و موثر روشنگری نمایند که مسلمانان اعم از شیعه و سنی درمقابل هجوم تبلیغات وهابیت واکسینه شوند.

آیت الله احمد بهشتی هم به سیاست مرموز تقابل شیعه و سنی و دامن زدن به اختلافات مذاهب ، اشاره کرد و افزود : سیره ائمه معصومین هم این نبوده که در صورت اختلاف مذهبی بین دو گروه به تقابل و قتال دست بزنند.لذا ضرورت دارد دراین راستا سیاست های مناسب اتخاذ شود.شیعه تنها با تفکر وهابیت ، تقابل دارد و الا با اهل سنت در این زمینه اختلافی ندارد.

آیت الله سید احمد خاتمی؛ عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان هم ضمن قدردانی از برگزار کنندگان «کنگره بین المللی خطر جریانهای تکفیری از دیدگاه علمای جهان اسلام» به ویژه مراجع معظم حضرات ایات مکارم شیرازی و سبحانی، برگزاری این کنگره بزرگ و تأثیرگذار را فرصتی مناسب برای تبیین اسلام حقیقی دانست و تأکید کرد: دشمن در تلاش است با القای اسلام هراسی منطقه را ناامن جلوه داده و بستر اجرای طرحهای شوم استکبار جهانی برای کشورهای اسلامی را فراهم اورد و این بیداری و هوشیاری علما و حوزه های علمیه شیعه و اهل سنت را طلب می کند.

آیت الله مقتدایی دیگر عضو مجلس خبرگان هم در سخنانی خطر شبکه های افراطی که به نام شیعه و اهل بیت فعالیت می کنند را گوشزد نمود. ایشان برخورد جدی با این گونه شبکه ها و گردانندگان آنها را که آب به آسیاب دشمن می ریزند خواستار شد.

حجت الاسلام و المسلمین دیرباز نماینده مردم استان آذر بایجان غربی در سخنانی ضمن بیان ضرورت تکثیر نسل و تسهیل امور در این راستا، همکاری هر چه بیشتر وزارت بهداشت و دیگر دستگاههای مرتبط را خواستار شد.

 

 

 

اشتراک گذاری:
نظرات
دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری

دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، نهادى است قانونى که زیر نظر هیأت رئیسه مجلس خبرگان، اداره می ‏شود و براى انجام مأموریت ‏ها و مسئولیت‏ ها و تنظیم امور مربوط به مجلس خبرگان، تشکیل می گردد. ادامه
مراکز مرتبط

- پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
- پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
- مركز تحقيقات علمی حكومت اسلامى
- پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان
راه های ارتباطی / شبکه های اجتماعی

شماره های تماس: 02537741322
ایمیل: info@majleskhobregan.com
فکس: 02537741323