منوی اصلی

همایش جایگاه، وظایف و کارآمدی مجلس خبرگان رهبری برگزار شد

تاریخ انتشار: 1394/11/17    
همایش جایگاه، وظایف و کارآمدی مجلس خبرگان رهبری برگزار شد
همایش "امنای امت" با موضوع "جایگاه، وظایف و کارآمدی مجلس خبرگان رهبری و پاسداشت نمایندگان فقید" صبح امروز پنج‌شنبه 15 بهمن 1394 در قم برگزار شد.


همایش "امنای امت" با موضوع "جایگاه، وظایف و کارآمدی مجلس خبرگان رهبری و پاسداشت نمایندگان فقید" صبح امروز پنج‌شنبه 15 بهمن 1394 در قم برگزار شد.

در این مراسم که در تالار قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد آیت‌الله‌ العظمی «نوری همدانی» و آیات «یزدی»، «هاشمی شاهرودی»، «حسینی بوشهری» به ایراد سخن پرداختند.
عضو هیئت‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری طی سخنانی در این مراسم ضمن تبریک ایام دهه فجر بیان داشت: این همایش که با ابتکار دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری تشکیل‌شده است، از سلسله همایش‌هایی است که معمولاً هرساله توسط دبیرخانه خبرگان در استان‌های مختلف شکل می‌گیرد.

آیت‌الله حسینی بوشهری با اشاره به انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت: اعضای هیئت‌رئیسه خبرگان تصمیم گرفتند به دو منظور همایشی تشکیل شود که منظور اول تعیین جایگاه، وظایف و کارکردهای مجلس خبرگان خصوصاً در این دوره‌ی چهارم است که روزهای پایانی آن می‌گذرد.

وی افزود: دومین منظور پاسداشت نمایندگان فقید این دوره است به‌خصوص دو رئیس مجلس خبرگان که در این دوره از میان ما رفتند، مرحوم آیت‌الله مشکینی و مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی و 14 نفر دیگر از دنیا رفتند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور اظهار داشت: جایگاه خبرگان رهبری دقیقاً به اهمیت جایگاه خود رهبری است و اگر این جایگاه استمرار پیدا کند همان‌طور که مورد تائید امام خمینی(ره) بود باعث خوشحالی دوستان نظام اسلامی خواهد شد و بقای این مجلس خبرگان باعث یاس و نومیدی دشمنان قسم‌خورده اسلام خواهد شد.

حسینی بوشهری با اشاره به وظیفه‌ی مجلس خبرگان بیان داشت: بعد از فوت امام خمینی(ره) ما شاهد عملکردی خوب از مجلس خبرگان رهبری بودیم که با انتخاب شخصیتی شایسته، دشمنان را نابود کردند.

وی در ادامه گفت: خبرگان با زمان‌شناسی به هنگام، وارد عرصه شدند و زمانی که همه‌ی دنیا نظاره‌گر بودند که چه حادثه‌ای در ایران رخ خواهد داد، ابتکار مجلس خبرگان این بود که به دشمن اجازه توطئه و برنامه‌ریزی برای مقابله با نظام اسلامی را نداد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان نظارت بر بقای بر شرایط رهبری را از دیگر وظایف مجلس خبرگان برشمرد و اظهار داشت: این جایگاه باعث اعتماد، اتکال و امید مردم است.

آیت الله العظمی نوری همدانی: دل‌های مردم نسبت به امامت گرایش دارد

«آیت‌الله العظمی نوری همدانی» اولین سخنران همایش "امنای امت" بود که به تبیین ولایت‌فقیه پرداخت و آن را یک مسئله فلسفی، کلامی، فقهی، قرآنی، روایی و تاریخی است.

ایشان با اشاره به اینکه کمتر مسئله‌ای است که از این شرایط برخوردار باشد افزودند: خداوند از آغاز خلقت انسان، انسانی را با ویژگی‌هایی خاص برای اداره جامعه در اتمام ابعاد معرفی کرده است تا مردم در سایه او به کمال برسند و مضمون روایت اهل‌بیت همین است.

مرجع عالیقدر شیعیان اظهار داشتند: خداوند اولین انسانی را که خلق کرده به نام امام، حجت و یا والی معرفی کرده است و اگر دو نفر در سطح زمین باشند، یکی از آن‌ها امام است و آخرین کسی که قبض روح می‌شود امام می‌شود.

آیت‌الله نوری همدانی تصریح کردند: علمای بزرگ ما روایاتی در این زمینه جمع کرده‌اند و کتبی نوشته‌اند و در اصول کافی در بخش باب "الضطرار علی الحجة" به این امر اشاره‌شده است.

این مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه «شیخ صدوق» در کتاب "اکمال الدین و اتمام النعمة" به موضوع لزوم امامت اشاره‌ کرده است، تصریح کردند: روایات فراوانی از ائمه به این موضوع اشاره‌شده است و آیه 59 سوره نساء هم به این امر اشاره دارد.

ایشان در ادامه گفتند: اولی الامر کسانی هستند که دارای ولایت می‌باشند و آیه 61 سوره صف نشان می‌دهد که درگیری‌ها و تخلف‌هایی در راه این مسئله روی می‌دهد.

آیت‌الله العظمی نوری همدانی با تأکید بر اینکه آیات و روایات متعددی به بحث ولایت اشاره‌ کرده است گفتند: دل‌های مردم نسبت به امامت گرایش دارد و محبت و مودتی در اعماق دل‌های مردم نسبت به کسی که ولایت الهی دارد، وجود داشته و دارد.

استاد خارج فقه حوزه اظهار کردند: «ابن‌سینا» بیان می‌کند که انسانی را باید خدا خلق کند که بتواند مدیریت همه‌ی انسان‌ها را بر اساس عدل بر عهده بگیرد و پروردگاری که در خلقت انسان مراعات زیادی در بدن او کرده است، حتماً در آفرینش چنین شخصیت مهمی اهمیت بیشتری خواهد داد.

ایشان افزودند: هر پیغمبری قبل از اینکه از دنیا برود شخصی را قبل از خود معین کرده است و این مسئله هیچ‌وقت قطع نشده و تا انتها هم ادامه خواهد یافت.

آیت‌الله نوری همدانی با بیان اینکه ولایت در قرون و اعصار در درس تمامی پیامبران پیش‌آمده است گفتند: همیشه این پرچم باید برافراشته باشد و ائمه هم در زمان خودشان اشخاصی را مشخص می‌کردند.

این مرجع تقلید شیعیان با اشاره به فرستادن مالک اشتر به‌عنوان وصی حضرت علی(ع) بیان داشتند: تأکید امیرالمؤمنین(ع) به جایگاه والی و رعیت نشان‌دهنده‌ی اهمیت این جایگاه است.

ایشان در ادامه گفتند: همیشه در میان مردم باید والی باشد و والی و رعیت نسبت به یکدیگر باید با عدالت رفتار کنند.

آیت‌الله نوری همدانی تصریح کردند: در 25 سالی که حضرت علی(ع) از حکومت به دور بودند اتفاقات زیادی افتاد و در نامه‌ای که به مالک اشتر نوشتند بیان کرده‌اند که وقتی 25 سال سایه‌ی والی شایسته بر سر مردم نباشد بلاهای بزرگی بر سر آن‌ها خواهد آمد.

استاد خارج فقه حوزه اظهار داشتند: یکی از مسائل مهم در اسلام مسئله ولایت است و تاریخ تا زمان امام عصر(عج) با مشخص کردن وصی و جانشین پیش رفته و سیر تاریخی ولایت بدین نحو بوده است.

ایشان افزودند: با ماجرای حکومت بنی‌عباس و بنی‌امیه مدتی اهل‌بیت(ع) از حکومت به دور بودند ولی ماجرای ولایت‌فقیه همچنان پابرجا بوده است و علمای ما نیز به این امر اعتقاد دارند.

آیت‌الله العظمی نوری همدانی با تأکید بر اینکه تمام مشکلات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به دلیل نبود عقیده به ولایت‌فقیه است اظهار داشتند: صاحب جواهر مأیوس به حکومت ولی‌فقیه در میان مردم بود و بیان می‌کند که این مردم اگر حاضر به ولایت‌فقیه بودند امام صادق(ع) را تنها نمی‌گذاشتند.

این مرجع تقلید شیعیان یاس میان علمای آن زمان و نفوذ استکبار داخلی و خارجی را عامل اصلی نبود ولایت‌فقیه برشمرد و تصریح داشتند: دشمن اسلام را در آن زمان به حاشیه رانده بود و آماج تهمت‌ها قرار داده بود و شعار جدایی دین از سیاست، باعث کنار زده شدن دین از صحنه‌ی سیاست شد.

ایشان در ادامه گفتند: مردم می‌توانند و حق‌دارند که تاج پادشاهی را از سر امثال حسنی مبارک بردارند و این شجاعت با تلاش امام خمینی ایجاد شد و در زمان ما نیز فقیه فرزانه، مجاهد، فریادگر که غم همه‌ی محرومان جهان را در دل دارد، کار امام خمینی را ادامه داد.

آیت‌الله نوری همدانی اظهار داشتند: با تلاش‌های امام خمینی بود که مردم به جبهه رفتند و در مقابل 35 دولتی که به صدام کمک می‌کردند توانستند مقابله کنند و نظام ولایی خود را نگه‌دارند.

استاد خارج فقه حوزه تصریح کردند: بیداری که امام ایجاد کرد کل جهان را بیدار کرد و باعث نشئت گرفتن ولایت‌فقیه شد و بعد از ایشان به خلف صالحی رسید که توانستند این کشتی نجات را به ساحل صلاح راهنمایی کنند.


ایشان افزودند: کار امام کهنه شدنی نیست و بر اساس عشق و بصیرت صورت گرفته و طبق بیان امیرالمؤمنین(ع) حق همیشه جاری است و آن اصول و ارزش‌ها همیشه تازه است و عزت و افتخار اسلام تغییرپذیر نیست زیرا بر اساس فرهنگ اسلام پایه‌ریزی شده است.

آیت‌الله نوری همدانی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفتند: در زمان ما ولایت‌فقیه برقرار است و تمام عزت‌ها و قدرت‌ها بر سایه‌ی همین امر است و افرادی که در این راه گام برمی‌دارند بدانند که باید حافظ این عزت و قدرت باشند که این ولایت تعطیل‌بردار و توقف شدنی نیست.

وی ادامه داد: من در حالی به این دیدار می‌رفتم که اضطراب درونی شدیدی داشتم و در حالی از محضر ایشان خارج شدم که آرامش بالایی داشتم و گفتگوهای این جلسه به‌وقت خود در تاریخ ضبط خواهد شد.

آیت الله یزدی: مجلس خبرگان، جای "جوانگرایی" و "سیاسی بازی" نیست

رئیس مجلس خبرگان رهبری دومین سخنران رسمی "همایش امنای امت" بود که در مقایسه نظام جمهوری اسلامی ایران با نظام‌های دیگر دنیا گفت: نظام ایران برگرفته از نظام حکومت پیامبر اسلام(ص) و امیرالمؤمنین(ع) و ائمه معصومین(ع) است.

آیت‌الله «محمد یزدی» اظهار داشت: بحث شناخت نظام حکومت بحثی است که شکل ظاهری آن شبیه حکومت‌هایی است که در جهان وجود دارد و دارای سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه است و در زیرمجموعه‌های هرکدام از این قوا، سازمان‌هایی با مجریانی وابسته به هر سه قوه هستند.

وی افزود: اگرچه مجموعه این سه قوه، حکومت را اداره می‌کنند، امتیاز اصلی این سه‌نظام ارتباط و بستگی آن به ولایت‌فقیه است و سرچشمه داشتن آن از وحی آسمانی که مشروعیت خود را از آن می‌گیرد.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به بحث مشروعیت نظام اسلامی تصریح کرد: حکومت از طرف خداوند به پیامبر اسلام ارائه‌شده است و سپس به امیرالمؤمنین(ع) و ائمه اثنی عشر(ع) داده‌شده است که در هرزمانی زمین خالی از حاکمیت الله نباشد.

آیت‌الله یزدی تأکید کرد: در زمان غیبت این حکومت به دست فقهاست و هیچ‌گاه زمین خالی از ولی نیست و هر فقیهی بر مردم ولایت دارد و می‌تواند در حد توان و شعاع و قدرت خود عمل کند.

وی در ادامه گفت: در طول بیش از هزار سال فقهای ما این عمل را انجام دادند و هرکدام در حد برد شعاع نفوذ خود اعمال‌نفوذ می‌کردند و در قرن اخیر همراهی مردم، توجهات حضرت بقیه‌الله و داشتن نعمت امام خمینی؛ باعث شد که طاغوت منقطع شود و این حکومت به صاحب اصلی خود یعنی ولایت‌فقیه رسید.

دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: رئیس مجلس و رئیس‌جمهور تا زمانی که قدرتشان با ولایت ارتباط پیدا نکند هیچ حق حاکمیتی ندارند و قدرت آن‌ها منوط به ارتباط با ولی‌فقیه است.

آیت‌الله یزدی خاطرنشان کرد: قضات در دادگاه‌ها، وزار و قوه مجریه و تمام کسانی که در حاکمیت کار می‌کنند حاکمیت آن‌ها مشروع است وگرنه نمی‌توانند کار بکنند.

وی افزود: جایگاه مجلس خبرگان از نظر من کلید اصلی حفظ حاکمیت اسلامی و نفوذ ولایت در شرایع سازمان‌ها و مؤسسات حاکم است.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه مجلس خبرگان تکیه‌گاه اصلی اساس حاکمیت است گفت: با توجه به عظمت رهبری مجلس خبرگان در طول رهبری است مگر اینکه عامه‌ی مردم با یک واسطه بخواهند یک فقیه جامع انتخاب کنند همان‌طور که در زمان امام خمینی این واقعه رخ داد.

آیت‌الله یزدی اظهار داشت: امام خمینی با بیان این مطلب که زنان بدون لزوم اجازه همسرانشان به میدان بیایند باعث شد که قدرت مردمی دو برابر شود و یا دستور حساس تاریخی که باوجود حکومت‌نظامی در کشور، از مردم خواستند در خیابان‌ها تظاهرات کنند.

وی در ادامه گفت: امام اعمال ولایت‌فقیه کرد بااینکه حاکمیت طاغوت فرونریخته بود و این مسئله باوجود فقیهان بزرگی همچون آیت‌الله بروجردی بود و عامه‌ی مردم حاکمیت امام خمینی را پذیرفتند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: مجلس خبرگان برای این است که اگر یک روز ولی‌فقیه نباشد و باوجود ولات متعدد، انتخاب‌کننده‌ی ولی‌فقیه از بین نمایندگان موجود را بر عهده دارد و عضو مجلس خبرگان باید مکان و زمان‌شناس باشد.

آیت‌الله یزدی در اشاره به سایر شرایط نماینده مجلس خبرگان بیان داشت: به گفته‌ی رهبری باید شماها در آستینتان کسی را داشته باشید که بتواند ولایت را بر عهده بگیرد و حکومت کند و از وضع فقهای موجود اطلاعات داشته باشید و بنابراین مجلس خبرگان در حساس‌ترین موقعیت قرار دارند و حساس‌ترین کار نظام حکومت بر عهده‌ی آنان است.

وی افزود: کمیسیون تحقیق و کمیسیون اصل 107 و 111 این وظیفه را بر عهده دارد و سه نفر که در این کمیسیون هستند باید اطلاعات جامع را از وضعیت همه‌ی مراجع و همه‌ی کسانی که توان مدیریت کشور را بر عهده‌دارند، داشته باشند و این سنگین‌ترین وظیفه است.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مجلس خبرگان جناحی، سیاسی‌کاری نیست گفت: مجلس خبرگان جای "جوان‌گرایی" و یا "پیران ازکارافتاده‌ ای که هیچ کاری نمی‌توانند انجام دهند" نیست؛ بلکه باید از فقهایی برخوردار باشد که هر وقت لازم باشد حق و واقع را بدون هیچ گرایش و اعمال‌نفوذ قدرت‌های دیگر اعمال کنند.

آیت‌الله یزدی نظارت بر ادامه شرایط ولی‌فقیه را دومین وظیفه مجلس خبرگان برشمرد و اظهار داشت : باید همه‌ی شرایطی که در ابتدا بوده در ادامه هم باشد و با استمرار مستمر با حاکم می‌توان به این مقصد رسید.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه به ذکر خاطره ای از رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: بتازگی در رابطه با مسائل انتخابات، جلسه ای خصوصی و سه نفره با مقام معظم رهبری داشتیم که فقط ما در آن حضور داشتیم و طبق قانون، هیچکس ــ حتی رییس دفتر آقا نیز ــ در آن حضور نداشت.

آیت‌الله هاشمی شاهرودی: انتخابات خبرگان فدای انتخابات همزمان مجلس نشود

«آیت‌الله سید محمود هاشمی‌ شاهرودی» آخرین سخنران "همایش امنای امت" بود که با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران آغازگر حرکت بیداری اسلامی است اظهار کرد: امام خمینی(ره) حقیقت دین را در فروع فقهی نمی‌جست بلکه فقه را در راستای تحقق‌بخشی به حقیقت و گوهر ارزنده زندگی به خدمت می‌گرفت.

وی با اشاره به اینکه از دیدگاه امام خمینی(ره) فقه راهکارهای مختلفی برای عرصه‌های مختلف انسان دارد عنوان کرد: ایشان بر پایه ژرف‌اندیشی فقه را تئوری عملی دین برای اداره جامعه می‌دانست و راز جاودانگی قرآن را در ظرفیت نامحدود مدیریتی اسلامی و برنامه‌مند بودن آن می‌شناخت به همین علت در افق دید ایشان اجتهاد شناخت کلان و گسترده فقه در همه ابعاد حیات بوده است.

رئیس دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری اشراف کامل به آموزه‌های دینی و تلاش برای هدایت جامعه به سمت آنها را از ویژگی‌های رهبران اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: حقیقت ولایت مطلقه فقیه تطبیق قوانین مختلف جامعه با آموزه‌های اسلامی است.

هاشمی‌شاهرودی با بیان اینکه مجلس خبرگان با انتخاب رهبر انقلاب اسلامی بعد از رحلت امام خمینی(ره) آزمون خود را به خوبی سپری کرده است، عنوان کرد: مجلس خبرگان رسالت حراست از جایگاه رهبری را بر عهده دارد و بهترین ساز و کار اسلامی و مردمی را برای معرفی امام امت، دوام نظام و استمرار اجرای آموزه‌های دینی در دستور کار خود قرار داده است.

وی از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در هفتم اسفندماه یاد کرد و افزود: امیدواریم با مشارکت حداکثری ملت نمایندگان مردم در مجلس خبرگان آینده از آرمان‌های امام راحل(ره) حراست کنند تا بتوانند نظام اسلامی را به اهداف مورد نظرش برسانند.

ناییب رییس مجلس خبرگان درباره انتخابات هم گفت: نامزدهای مجلس و خبرگان که برای خدمت به انقلاب داوطلب شده‌اند، به ویژه داوطلبان خبرگان باید تقوای سیاسی را رعایت کنند، عفت سیاسی در تبلیغات مجلس خبرگان رهبری باید بیشتر شود تا جنبه روحانی انتخابات این مجلس فدای انتخابات همزمان شورای اسلامی نشود زیرا مردم خبرگان را پدران معنوی خود در نقاط مختلف کشور می‌دانند.


شایان ذکر است در این همایش، علاوه بر اساتید حوزه علمیه و مسوولان عالی رتبه نظام، نمایندگان محترم مجلس خبرگان رهبری حضرات آیات و حجج اسلام  دری نجف آبادی ,کازرون,رییسی، نعیم آبادی ,معلمی,ایمانی، شفیعی ,شاهرخی,طاهری خرم آبادی,کعبی,ممدوحی, دیرباز, شفیعی ,عبدالنبی نمازی، حسن نمازی,واعظی , پورمحمدی,واعظ موسوی, میرمحمدی, طباطبایی، عبداللهی و ماموستا خدایی نیز حضور داشتند.

اشتراک گذاری:
نظرات
دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری

دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، نهادى است قانونى که زیر نظر هیأت رئیسه مجلس خبرگان، اداره می ‏شود و براى انجام مأموریت ‏ها و مسئولیت‏ ها و تنظیم امور مربوط به مجلس خبرگان، تشکیل می گردد. ادامه
مراکز مرتبط

- پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
- پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
- مركز تحقيقات علمی حكومت اسلامى
- پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان
راه های ارتباطی / شبکه های اجتماعی

شماره های تماس: 02537741322
ایمیل: info@majleskhobregan.com
فکس: 02537741323