مردم شریف، آگاه و ایثارگر ایران سلام علیکم
باتوجه به رسالت مهم خبرگان در موضوع ولایت فقیه، و شرایط حسّاس کشور، نکاتى را به اطّلاع شما مردم هوشیار مى رساند:
1ـ اعتقاد به مرجعیت دینى و ولایت فقیه، از مبانى ریشه دار در تفکر دینى ماست . این اعتقاد که با هویّت تاریخى شیعه عجین گردیده است، در حسّاس ترین فرازهاى تاریخ این کشور راهگشاى حل ّ معضلات اجتماعى بوده است . در بحران جنگ هاى روسیّه، فتواى فقیه بزرگ عراق شیخ جعفر کاشف الغطاء به حمایت از این مرز و بوم مى شتابد، و در تعرض گریبایدوف روسى به برخى زنان مسلمان در تهران، عالم بزرگ این شهر، میرزا مسیح، «حکم» مقابله صادر مى کند. در برابر قرارداد استعمارى رژى مرجع تقلید عصر میرزاى شیرازى با یک سطر «حکم»، جلوى سلطه ى بیگانه را مى گیرد. و در نهضت مشروطیّت، رهبرى پیشوایان دینى، استبداد را در هم مى شکند، و دراوج خیزش، میرزاى نائینى، فقیه روشن اندیش مشروطه خواه، تصریح مى کند که ولایت فقیه از «قطعیّات مذهب» است و جایگاه فقها در رهبرى «غصب شده» است .
در این جا نمى توان کارنامه ى درخشان و ثمراتِ پر بهاى این اصل را به طور تفصیل ارائه کرد ولى مى توان اشاره کرد که ولایت فقیه پیوسته برابر «تهاجم خارجى»، «استبداد داخلى» و «عوامل بیگانه»، سدّى خلل ناپذیر و حافظ دیانت، امنیّت و حرّیّت مردم عزیز ایران بوده است . با استقرار مشروطیّت نیز هر چند رهبران دینى، آرمان هاى بلند خود را تحقق یافته ندیدند، ولى دست از ظلم ستیزى برنداشته و بویژه در برابر تهاجم فرهنگى بیگانه به میدان آمدند، منادى بزرگ آزادى خواهى آخوند خراسانى، طى هشدارى به مروّجان فرهنگ مبتذل غرب، اعلام کرد: «عشّاق آزادى پاریس قبل از آنکه تکلیف الهى عزّ اسمه در باره ى آنها طور دیگر اقتضا کند، به سمت معشوق خود رهسپار و خود و ملّتى را آسوده کنند.» میدان دارى اجنبى زدگانى مانند تقى زاده موجب آن گردید که این فقیه آگاه، «حکم» به اخراج وى از مجلس شورى کُند. و به هر حال حکم ولایى و حکومتى، مقوله اى سابقه دار و سازوکارى راهگشا و تعیین کننده در روند تحولاّت اجتماعى ما بوده و هست .
2ـ مردم دین باور ایران تجربه ى ولایت مدارى خویش را در کوران هاى حسّاس انقلاب اسلامى نشان داده است . ولایت فقیه، آموزه اى نبود که جمهورى اسلامى به مردم ما ارائه کرده باشد، بلکه پیروزى انقلاب اسلامى و استقرار نظام اسلامى، از ثمراتِ این باور عمیق بود.
مردم ایران، رهبرى دینى را در فضائى فراتر از چهارچوب خشک و بى روح قرارداد اجتماعى، درک و دریافت کردند و آن را در اعمال ضمیر خود آمیخته با «عشق و محبّت»، «قداست و معنویّت» یافته اند.
آن روز که فریادگر بزرگ مظلومیّت این ملّت خمینى کبیر(ره) در برابر طرح اسارتبار کاپیتولاسیون که مجلس شورى به تصویب رسانده بود، «حکم» کرد که : «دنیا بداند اینها وکیل ایران نیستند، اگر هم بودند من عزلشان کردم» صدور چنین حکمى از سوى یک مقام روحانى و مذهبى در قالب مفاهیم رایج سیاسى قابل تحلیل و قبول نبود، ولى توده هاى متدین و انقلابى، با تمام وجود، آن را درک مى کردند.
و آن روز که پس از فاجعه ى فیضیّه گفت : «تقیّه حرام است ولو بلغ ما بلغ» چنان این «حکم» در جان ها رسوخ کرد که نثار جان و ایثار مال براى دین باوران آسان گردید.
در آن دوران پرشور «حکم ها» حماسه مى آفریدند و قدرت هاى شیطانى را بهت زده، خلع سلاح مى کردند. نظریه پردازان سیاسى که تجربه متنوّع و گسترده اى از نظام هاى سیاسى در اختیار داشتند، از تحلیل این قدرت الهى ـ مردمى که ریشه در مکتب اهل بیت (علیه السلام) و اصل جاودانه ى ولایت و دیانت داشت، عاجز مانده بودند، و در این حیرت، فجر پیروزى در کشور ما آشکار شد.
3ـ قانون اساسى جمهورى اسلامى ایران که الگوى حکومت و نشان دهنده ى ساختار سیاسى نظام ماست، از سوى حضرت امام خمینى (قدس سره) «بزرگترین ثمره ى جمهورى اسلامى» نام گرفته است . در این نظامنامه که برگرفته از مبانى استوار و مترقى اسلام است، جایگاه همه ى نهادها مشخص و وظایف و اختیارات آنها تبیین گردیده و از آن جمله نقش محورى رهبرى در نظام اسلامى مشخص گردیده است . بر این اساس قواى سه گانه «زیر نظر ولى ّفقیه» وظایف خود را انجام مى دهند و «تعیین سیاست هاى کلان» نظام و «نظارت بر حُسن انجام» آن، «تنظیم روابط» قواى سه گانه و «حلّ معضلات کشور» بر عهده ى رهبرى قرار داشته و جلوه هایى از «ولایت مطلقه ى فقیه» را تشکیل مى دهد که امروزه حضرت آیة الله خامنه اى، مدظله العالى با «لیاقت» و «درایت کامل» آن را بر عهده دارد و خبرگان به عنوان نمایندگان ملّت و کارشناسان امین، گواه آنند.
مردم شریف و آگاه ایران توجه دارند که دشمنان انقلاب و حاکمیت دین از این اصل مهم ضربه ها خورده اند و به همین جهت همواره در صدد انتقامجویى و تضعیف آن بوده و هستند ولى مردم آگاه و دیندار ما قدر این نعمت بزرگ را مى دانند و باتمام توان از آن دفاع کرده و مى کنند.
4ـ مجلس خبرگان ضمن گرامى داشت هفته دولت و یاد شهیدان بزرگوار آقاى رجائى و باهنر و با قدردانى و تشکّر از ریاست محترم جمهور و دولت خدمتگزار، مجلس شوراى اسلامى و شوراى نگهبان، قوّه قضائیه و دیگر نهادها، معتقد است که بر اساس موازین شرعى و قانونى همه ى نهادها وظیفه دارند از سیاست هاى کلّى نظام که از سوى مقام معظّم رهبرى اعلام مى شود پیروى نمایند و آن را سرلوحه کار خود قرار دهند.
5ـ در خاتمه از همه ى مسؤولان نظام جداً خواستاریم اختلافات جناحى را کنار بگذارند و با وحدت کلمه نسبت به تحقق خواسته هاى مشروع و حل مشکلات اساسى مردم بویژه امنیت جانى و مالى، مبارزه جدّى با گرانى و تورم، مبارزه با تبعیضات ناروا و فاصله هاى طبقاتى، ایجاد زمینه کار و اشتغال براى جوانان، جلوگیرى از حیف و میل بیت المال، مبارزه با تهاجم فرهنگى و مفاسد اخلاقى و اجتماعى که کیان جامعه ما را در معرض خطر قرار داده، هر چه بیشتر اهتمام بورزند و همه توان خود را به کار گیرند. والسلام علیکم .
نسخه PDF
حجم: 298KB