منوی اصلی

محورهای ده‌گانه بیانیه پایانی سومین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری «دوره ششم»

تاریخ انتشار: 1404/02/19    
محورهای ده‌گانه بیانیه پایانی سومین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری «دوره ششم»

 محورهای ده‌گانه بیانیه پایانی سومین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری «دوره ششم»

1 ولایت فقیه و تداوم حکومت اسلامی
ولايت فقيه و تشکیل حکومت اسلامی در عصر غیبت، استمرار امامت، ميراث گران ‏بهاى بنيان‏گذار نظام مقدس جمهورى اسلامى حضرت آیت الله العظمی امام خمینی «قدس سره الشریف» و يكى از با ارزش‏ ترين دستاوردهاى انقلاب اسلامى است. كشور ما در سايه اين اصلِ مترقى و با نظامى مردمى ـ اسلامى، با رهبری حکیمانه و مدبّرانه مقام معظم رهبری، علیرغم دشمنی­‌های مستکبرین توانسته است بیش از چهار دهه، كارآيى خود را در عرصه ‏هاى مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و فناوری نشان دهد و البته رمز بی اثر کردن نقشه های دشمنان انقلاب اسلامی علیه این اصل بنیادین، انسجام امت اسلامى در دفاع از آن بوده است که همین امر جای سپاس و قدردانی از عموم مردم فهیم کشورمان دارد.

2 اولویت‌های اقتصادی سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»
* در سالی که از سوی رهبری معظم انقلاب اسلامی، سال «سرمایه گذاری برای تولید» نامگذاری شده، توجه به مسائل معیشتی، مقابله با تورم و گرانی و اصلاح وضعیت اقتصادى از موضوعات مهم و مورد انتظار جامعه می باشد. امید است دولت محترم با اتکال به قدرت لایزال الهی و همیاری سایر قوا در چارچوب سياست ‏ها و قوانين مصوب و استفاده از تخصص كارشناسان زبده و برنامه ‏ريزى دقيق و عنايت به دغدغه های همیشگی خبرگان رهبرى نسبت به معیشت مردم مخصوصاً نکاتی که در این اجلاسیه در حضور رئیس جمهور محترم بیان شد اقدام کند و نیز با ترویج فرهنگ کار و تلاش و ارزش تولید در آموزه های دینی به ویژه در جهت نفی سبیل و استقلال جامعه اسلامی، زمينه‏هاى لازم براى رشد تولید ناخالص ملّی و هدایت نقدینگی به سمت تولید و برنامه ریزی برای اجرای برنامه پنج ساله هفتم و تحقق شعار سال و اهداف برنامه را فراهم آورد و «پیشرفت اقتصادی کشور» و «بسط رفاه عمومى» را در پرتو «عدالت اجتماعى» محقق سازد ان شاء‌الله.

3 یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم
* یکصدمین سال بازتأسیس حوزه­ی علمیه­ی قم، این قلب تپنده انقلاب و چراغ هدایت تمدن اسلامی که کانون علم، اجتهاد تمدّنی و مبارزه با جهل و استکبار است را گرامی می داریم. حوزه­ی پیشرو و سرآمدی که همواره سنگر فقاهت و بصیرت و پیشران حرکت به سوی تمدن سازی بوده است؛ تلاشی که اوج آن، انقلاب اسلامی و دستاوردهای بی نظیر آن است. انتظار می رود حوزه تاریخی و تمدنی قم و سایر حوزه های علمیه با الهام گیری از منشور روحانیت امام راحل (قدس سره) و مقام معظم رهبری(مدظله‎العالی) و توصیه های سایر مراجع عظام(دامت برکاتهم)، در مسیر آرمانهای والای اسلام و حمایت از مقاومت در عرصه بین­ المللی و پاسخگویی به مسایل نوپیدای جهان معاصر و نیازهای مردم و جوانان به ویژه در زمینه حکمرانی اسلامی، راه رشد و تعالی را بپیماید.

4 هم‌گرایی ملّی و حمایت از مذاکرات هسته‌ای
* در شرايط كنونى که کشور در حال مذاکره غیر مستقیم برای حفظ حقوق ملت و رفع تحریم ها، همراه با بهره‌مندی ملت بزرگ ایران از دستاوردهای غیر نظامی صنعت هسته­ ای در کشاورزی، پزشکی و انرژی است، در وهله نخست ضمن تأیید سیاست جمهوری اسلامی بر تعمیق ارتباط با کشورهای همسایه و کشورهای دوست، نباید مسائل کشور را به مذاکرات گره زد، از همه‏ مسؤولان، گروه‏ها و اقشار مختلف مردم می خواهیم با هر نوع سليقه، بر محور قانون اساسى، اصل ولايت فقيه و با در نظر گرفتن منافع ملى گرد هم آيند و با سعه‏ صدر و پرهيز از هر نوع تقابل، ظرفیت های خود را همسو نموده و با تمام توان براى تعالى و توسعه‏ همه جانبه‏ كشور به كار گيرند و با هوشیاری و حفظ يكپارچگی‏ در برابر حركت‏ها و جريان‏هاى انحرافى، ايستادگى نموده و آرمان‏هاى بزرگ امام راحل (رحمت الله علیه) و خط مشی ترسیم شده مقام معظم رهبرى «مدظله العالى» را نصب العین خویش قرار داده و همه پشتیبان ولایت فقیه باشیم تا به مملکت آسیبی نرسد.

5 پیگیری حقوق آسیب‌دیدگان حادثه بندر شهید رجایی
* با ابراز اندوه فراوان از جان باختن و مصدوم شدن جمعی از مردم عزیز کشورمان در حادثه تأسف بار بندر شهید رجایی و اعلام همدردی با خانواده های داغدار این اتفاق تلخ و ناگوار و آرزوی سلامتی برای مصدومان، بر پیگیری جدی و بررسی ابعاد فنی این حادثه تلخ در راستای حقوق آسیب دیدگان و جلوگیری از حوادث مشابه تأکید و خواستار برخورد و رسیدگی سریع و قاطع به هر نوع قصور یا تقصیر احتمالی بدون اغماض و تبعیض در این زمینه هستیم.

6 انتظارات از دستگاه قضایی در پیشگیری و مقابله با نفوذ
* از دستگاه قضایی انتظار می­رود در پیگیری وظایف محوله و پیشگیری از جرم  و آسیب­ های اجتماعی، بخصوص فضای مجازی، به شکلی مؤثر و هوشمندانه عمل کند و با ایادی استکبار و عوامل نفوذی و فتنه گر در تمام عرصه‎های سیاسی، امنینی، فرهنگی، اقتصادی و رسانه­ ای برخورد قاطع داشته باشد.

7 تأکید بر عفاف، خانواده و مدیریت فضای مجازی
* توجه شايسته به مقوله فرهنگ به ویژه مسأله‏ عفاف و حجاب و استحکام بنیان خانواده و فرزندآوری و رشد جمعیت، از مطالبات مجلس خبرگان رهبرى است، بی تردید رعایت موازین و شئون اسلامی متناسب با شأن و جایگاه نظام مقدس جمهوری اسلامی با اجرای احکام شرع و تواصی به حق در فضایی همدلانه، دستاوردهای مثبت و همراه با خیر و برکتی را برای جامعه به ارمغان می آورد. از قوای سه گانه و سایر دستگاههای متولی مى‏ خواهيم كه با عملكرد مدبرانه و غيرت مدارانه، ضمن انجام كار فرهنگى گسترده، با تأکید بر حکمرانی فضای مجازی و جهاد تبیین و مبارزه با فتنه ­های دشمنان، با نگاه الهام بخش و امید آفرینی توسط نخبگان، بستر رشد فضائل را فراهم آورده و از بروز ناهنجارهای اجتماعی جلوگیری نمایند.

8 حمایت مجلس خبرگان از مردم مظلوم غزه و جبهه مقاومت
مجلس خبرگان رهبرى، ضمن گرامی­داشت شهدای والا مقام لبنان، فلسطین و شهدای مردم شجاع، مؤمن، قهرمان و استوار یمن و شهدای جبهه مقاومت و در رأس آنان شهید والا مقام سیدحسن نصرالله (رضوان الله تعالی علیه)، از مردم مظلوم غزه و مقاومت قهرمانانه‏ جوانان غیور آن منطقه که تحت محاصره کامل قرار دارند، حمايت نموده و جنایات یکسال و نیم اخیر این رژیم سفاک در غزه به ویژه ایجاد قحطی و گرسنگی شدید زنان و کودکان غزه که اسرائیل ظالم از آن به عنوان سلاح جنگی بهره می برد را محكوم مى كند و از مقاومت جانانه و برآمده از ایمان راسخ مردم بی­ پناه غزه ِمظلوم، تقدير مى‏ نمايد و اشغالگران‏ غاصب سرزمين قدس شریف را فاقد هرگونه هويت و خوی انسانی دانسته و از آنجا که امید چندانی به مجامع بین المللی و مدعیان حقوق بشر برای جلوگیری از کشتار وحشیانه غیر نظامیان و اقدامات غیر انسانی در غزه و جنوب لبنان وجود ندارد با رجاء واثق به وعده حتمی پروردگار مبنی بر نابودی ستمگران از عموم مسلمانان و آزادگان عالم بویژه علمای جهان اسلام و کشورها می خواهیم ضمن قطع روابط خود با رژیم صهیونیستی، با وحدت و همدلی و حفظ روحیه مقاومت، سرافرازانه و متکی بر کرامت انسانی همچنان بر حمایت همه جانبه خود از مردم غزه ادامه دهند و در برابر خشونت، بی رحمی و نسل کشی رژیم صهیونیستی ایستادگی نمایند؛«وسَیعلَمُ الّذینَ ظَلَموا أَی مُنقَلَبٍ ینقَلِبونَ».

9 اقتدار جهان اسلام بر مبنای وحدت مذاهب
* اقتدار در بسترى از وحدت و هم ‏افزايى ميان مذاهب اسلامی در جغرافياى جهان اسلام شكل مى‏ گيرد. با تاکید بر اصالت امت و تقویت مقوله قدرت در جهان اسلام، لازم است با اعتصام بحبل الله و تمسک به احکام اسلامی تلاش های مجدّانه‏ اى به عمل آيد تا علاوه بر انسجام ملت های مسلمان با اخذ مشترکات، جبهه ای متحد در برابر استکبار جهانی تشکیل گردد.

10 تأمل در موسم حج و برائت از صهیونیسم
* در آستانه برگزاری كنگره عظيم حج ابراهيمى و فرارسيدن موسم حج كه بى‏شك چشمه جوشان فيض الهى است از حاجيان سعادتمند كه توفيق درك اين ايام را در سرزمين وحی دارند مى‏ خواهيم فرصت حج را مغتنم بدانند و در آن سرزمین مقدس ـ  خاصه منی و عرفات ـ براى كسب معنويتِ بيشتر، زدودن زنگارهاى دل و موفقيت ملت‏ هاى مسلمان و نابودى ‏دشمنان مخصوصاً رژیم صهیونیستی و برائت عملی کشورهای اسلامی از صهیونیزم به درگاه ربوبى ذات احديت، دعا و تضرع نمايند و سایر مسلمانان در بلاد اسلامی نیز همراه با حجاج بیت الله الحرام، برائت از صهیونیزم را در قالب های مختلف اعم از راهپیمایی، همایش و حمایت­ های مادی و معنوی متجلّی سازند.
 
اشتراک گذاری:
نظرات
دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری

دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، نهادى است قانونى که زیر نظر هیأت رئیسه مجلس خبرگان، اداره می ‏شود و براى انجام مأموریت ‏ها و مسئولیت‏ ها و تنظیم امور مربوط به مجلس خبرگان، تشکیل می گردد. ادامه
مراکز مرتبط

- پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
- پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
- مركز تحقيقات علمی حكومت اسلامى
- پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان
راه های ارتباطی / شبکه های اجتماعی

شماره های تماس: 02537741322
ایمیل: info@majleskhobregan.com
فکس: 02537741323