پس از ایراد سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس مجلس خبرگان رهبری ، جلسه غیر علنی اعلام شد و حجت الاسلام والمسلمین معلمی ، نماینده مردم از مازندران به عنوان اولین ناطق قبل از دستور به ایراد سخن پرداخت. ایشان با اشاره به اینکه انسان از زمان تولد تا مرگ در معرض خطرات و امتحانات قرار دارد، لذا همواره باید بر اعمال خود نظارت کنیم.
ایشان گفت: در مراحل فتنه پس از انتخابات سال 88 مردمایران با درایت رهبری معظم انقلاب و همراهی مردم نقش خود را به خوبی انجام دادند وفتنه گران را از کرده خود پشیمان کردند. وی افزود : انتظار جامعه از نخبگان سیاسی این بود که در این موضوع جدی تر وارد شوند. مجلس خبرگان رهبری باید نقطه ثقل وآرامش جامعه باشد. حجت الاسلام و المسلمین معلمی افزود: خانواده شهدا و مردم از خبرگان انتظاردارند که در گفتار و عمل وحدت داشته باشند تا بتوانیم برای منطقه و جهان اسلامالگوی وحدت باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین روحانی از استان سمنان نیز به عنوان دومین ناطق جلسه صبح خبرگان ، با اشاره به خیزش اسلامی در سراسر منطقه شمال آفریقا و خاور میانه و جرقه این خیزش از کشور تونس گفت : بیداری اسلامی که ریشه درقرن نوزدهم و بیستم دارد و ایران پیشتاز این حرکت بوده است ، قطعا از عوامل اصلی این خیزش است. وی افول ابر قدرتها بویژه آمریکا در ابعاد امنیتی ، اقتصادی وانقلاب ارتباطی را عامل این مهم دانست و گفت: انقلاب ارتباطات و مبارزه مردم باتحقیر و زورگیری استکبار و ابر قدرتها به این جریان شدت بخشید.
حجت الاسلام و المسلمین روحانی افزود: آمریکا و کشورهای غربی می خواهند با جایگزین کردن مدلهای حکومتی مورد حمایت خود ، خیزش های مردمی رامنحرف کنند و الگوهای حکومتی کاذب برای آنها بسازند و از طرف دیگر آنها را ازالگوی انقلاب ایران دور کنند.
ایشان گفت: در چنین شرایط حساسی همه چشمها به ایران وتحولات آن دوخته شده است که باید ما وحدت را به جهان نشان دهیم. وی اقدام فتنه گران در روز 25 بهمن به بهانه حمایت از مردم تونس و مصر را اقدامی خطرناک و حساب شده برای سوء استفاده دشمنان دانست که توسط رهبری معظم له و حضور حماسی مردم خنثیشد.
آقای روحانی از برخی بی اخلاقی ها ، افراطی گری ها و تجمع های غیر قانونی و توهین به افراد که این توهین ها بعضا شامل حد می شود به عنوان فتنه جدید نام برد که باید اینگونه رفتارها نیز کنترل شود.
آیت الله علم الهدی از استان خراسان رضوی نیز در اجلاس صبح، با استناد به روایتی از حضرت صدیقه طاهره (س) در باب امامت و رهبری ، نقش ولایت فقیه در هدایت جامعه اسلامی را مورد تاکید قرار داد و گفت : جمهوری اسلامی ایران در ارائه یک الگوی عملی حکومتی در سایه اسلام موفق عمل کرده ایم. ایشان ،توسعه دانش بنیان با اعلام مقام معظم رهبری به عنوان نهضت نرم افزاری ، استکبارستیزی و عدالت اجتماعی را سه اصل مهم الگو سازی جمهوری اسلامی ایران برای جهان بویژه دنیای اسلام ذکر کرد.
آیت الله علم الهدی با تأکید بر اینکه نباید شرایطی راایجاد کرد که مقام معظم رهبری مجبور شوند خود مستقیما وارد عمل شده و دخالت کنند ،گفت : جریان فتنه بعد از انتخابات متأسفانه شرایطی را برای کشور ایجاد کرد که رهبری با درایت خود آن را خنثی کردند ، ولی انتظار می رفت که افراد ذی نفود و مجلس خبرگان رهبری موثرتر در این موضوع دخالت می کرد.
آیت الله آقای حاج عبد النبی نمازی به عنوان چهارمین سخنران اجلاس صبح خیزش اسلامی سراسری در منطقه را ناشی از الگوگیری از انقلاب اسلامی و هدیه خداوندی ذکر کرد و گفت : در سایه اسلام، نهضت امام خمینی (ره) و رهبری های داهیانه مقام معظم رهبری ، استقلال خواهی و برائت از استکبار جهانی ، وحدت امت اسلامی ، عدالت خواهی و زور ستیزی در منطقه گسترش یافت و دنیا تجربه کرده است که تنها نظام سیاسی که می تواند پاسخگوی نیازهای بشری باشد و نابسامانی ها را سامان دهد ، اسلام و رهبری اسلامی است.
وی گفت : اراده الهی برای حاکمیت مستضعفان بر زمین قطعاًمحقق خواهد شد. ایشان دنیا را تشنه شناخت نقش ولایت فقیه و قدرت آن د رجهان اسلام دانست و ابراز امیدواری کرد مجلس خبرگان بتواند در معرفی این جایگاه به دنیا موفق باشد.
پس از اتمام سخنان سخنرانان ، موضوع انتخابات هیأت رییسهمطرح شد که آیت الله هاشمی رفسنجانی پس از سوال از آیت الله مهدمی کنی و اعلام موافقت ایشان برای ریاست ، انصراف خود را اعلام داشت و شخص دیگری نیز برای این سمتکاندیدا نشد که ایشان از جمع 81 نفر از حاضرین با 63 رأی به عنوان رییس مجلسخبرگان به مدت دو سال انتخاب شد.
آیت الله یزدی و آیت الله هاشمی شاهرودی به عنوان نایب رییسان اول و دوم خبرگان انتخاب شدند.
حجج اسلام دری نجف آبادی و خاتمی به عنوان منشیان هیأت رییسه و آیت الله لاریجانی و حجت الاسلام و المسلمین رئیسی نیز به عنوان کارپردازانتخاب شدند.
سپس آیت الله مهدوی کنی پس از حضور در جایگاه رییس خبرگانرهبری در سخنانی با گرامیداشت یاد بزرگان انقلاب ، مجاهدان و مبارزان در راهانقلاب بویژه امام خمینی (ره) و بزرگداشت خاطره شهدا با توصیه به تقوا و پرهیزگاریو مکارم اخلاق، حفظ و صیانت از انقلاب را بسیار مهم و خطیر ارزیابی کرد.
ایشان با استناد به ایات قزآنی ، صبر و مقاومت در انجام وظایف ، صبر جمعی در مقابل دشمنان و صبر و تحمل یکدیگر را سفارشات قرآن کریم ذکرکرد و گفت : به رغم اختلاف سلیقه ها باید همدیگر را تحمل کنیم.
آیت الله مهدوی کنی ارتباط با خدا ، با دیگران و دوستان رارابطه ای سفارشی شده در احکام اسلامی ذکر کرد و گفت : مقام ولایت حفظ کننده وهماهنگ کننده جامعه است. ایشان تأکید کرد : انجصار گرایی مذموم است و باید وحدت داشته باشیم.
ایشان کاندیداتوری خود را احساس وظیفه دانست و از آیت الله هاشمی رفسنجانی به عنوان یاور دیرین خود و مبارزه یاد کرد و گفت : از ایشان میخواهم همانگونه که در دوران مبارزه و انقلاب تا کنون با ایشان بودیم ، ایشان کمافی السابق به ما کمک کنند.
آیت الله مهدوی کنی از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری چه آنها که به ایشان رأی دادند یا ندادند تشکر کرد.
وی نظارت بر رهبری را پاسداری و صیانت از رهبری ذکر کرد وگفت: این امر مهم به عهده خبرگان رهبری است و نباید بگذاریم دشمنان ، این عمودخیمه انقلاب را بشکنند.
در ادامه دکنر صالحی وزیر محترم امور خارجه به عنوانسخنران مدعو سحنانی پیرامون رویدادهای منطقه ارائه کرد که ادامه آن به نوبت عصراجلاس موکول شد.