بسم الله الرحمن الرحیم
گزارش جلسه مشترک هیئت رییسه خبرگان و اعضاى
منتخب و رؤساى کمیسیونها
چهارشنبه مورخ 29/4/90 ـ دبیرخانه مجلس خبرگان دفتر تهران
بر اساس تبصره 2 ماده 15 آیین نامه داخلى مجلس خبرگان رهبرى که در اجلاسیه تاریخ 23/6/89 به تصویب اعضاى محترم مجلس خبرگان رسید، هیئت رییسه مجلس خبرگان موظف است در فاصله دو اجلاسیه عادى خبرگان، حداقل دو ماه قبل از اجلاس رسمى خبرگان، حداقل یک جلسه با حضور اعضاء هیئت رییسه و پنج نفر از خبرگان به تشخیص هیئت رییسه و رؤساى کمیسیونهاى خبرگان و یک نفر از اعضاى هر کمیسیون به انتخاب همان کمیسیون براى بررسى و تبادل نظر در خصوص مسائل مهم مربوط به خبرگان و ایجاد هماهنگى و تنظیم عملکرد کمیسیونها تشکیل و گزارش جلسه را در اولین اجلاس رسمى خبرگان مطرح نماید.
در اجراى این مصوبه، دومین نشست و جلسه هیئت رییسه، رؤسا و اعضاى منتخب کمسیونها در تاریخ 29/4/90 در دفتر دبیرخانه مجلس خبرگان در تهران برگزار شد.
در ابتداى این جلسه، پس از تلاوت آیاتى چند از کلام الله مجید، حضرت آیة الله مهدوى کنى؛ رییس مجلس خبرگان رهبرى به ایراد سخن پرداخت.
ایشان ابتدا با تبریک اعیاد شعبانیه و به خصوص ولادت مبارک حضرت حجت (عجل الله تعالى فرجه الشریف) به اعضاى حاضر در جلسه و مردم، مجلس خبرگان را یکى از ارکان نظام اسلامى دانست.
وى سپس با اشاره به وظایف مجلس خبرگان این وظایف را از اهمیت فوق العاده برخوردار دانست. وى با تحلیل وظایف مجلس خبرگان براى تعیین و حفظ جایگاه و شأن ولایت و رهبرى بر این مهم تأکید کرد. رئیس مجلس خبرگان رهبرى، این مجلس را پاسدار خط مقدم حفظ و پشتیبانى از نظام ولایت فقیه در برابر هجمه دشمنان داخلى و خارجى دانست.
آیة الله مهدوى کنى، با تأکید بر ثبات قدم داشتن در راه حمایت از مقام ولایت و رهبرى، افراد را از دوپهلو سخن گفتن و تلوّن نهى کردند.
مسأله دیگرى که مورد تأکید ریاست مجلس خبرگان قرار گرفت، حفظ وحدت همه آحاد جامعه بود. وى با اشاره به حدیث شریفى از کتاب کافى بر تکالیف مردم در این خصوص تأکید نمود. ایشان با استناد به این روایت گفت: در یک نظام اسلامى و ولایى و در نظامى که تفکیک قوا وجود دارد، تکلیف مشخص است و بن بست وجود ندارد.
ایشان با اشاره به اینکه سلسله مراتبى که براى رهبرى و قوا در قانون اساسى ذکر شده، امر را آسان کرده است، قوا را طریق اِعمال ولایت دانست. وى با اشاره به دوره رهبرى حضرت امام قدسسره، سخن رهبرى را فصل الخطاب خواند و افزود با وجود این سازوکار نباید در بین قوا، اختلاف نظر وجود داشته باشد.
ایشان در مجموع، حفظ نظام را از اوجب واجبات دانست و همگان را به این امر دعوت نمود.
رئیس مجلس خبرگان در پایان، وجود اختلافات در بین جامعه را مایه دلگرمى و امیدوارى دشمنان نظام و انقلاب دانست.
پس از سخنان حضرت آیة الله مهدوى کنى، جلسه وارد دستور خود؛ یعنى ارائه اخبار توسط رؤساى کمیسیونها شد. آیة الله یزدى؛ نایب رییس اول مجلس خبرگان و رئیس کمیسیون تحقیق در سخنانى به فراز و نشیبهایى که نظام در طول انقلاب پشت سر گذاشته اشاره و فتنه 88 را یکى از بزرگترین چالشهایى دانست که نظام با تدابیر مقام معظَّم رهبرى از آن به خوبى عبور کرد.
وى با اشاره به فصل الخطاب بودن سخنان رهبرى در جامعه اسلامى بر پرهیز از دوپهلو سخن گفتن برخى از مسئولین تأکید و همه افراد جامعه را به وحدت دعوت نمود. ایشان انتخابات آینده؛ یعنى انتخابات مجلس شوراى اسلامى را داراى اهمیت فوقالعاده دانست و هشیارى در مسائل مختلف جامعه و به خصوص مسأله انتخابات را یک ضرورت دانست.
آقاى سید یوسف طباطبایى نژاد گفت: از مجموعه سخنان و نظریات مقام معظَّم رهبرى بر مىآید که بیان مشکلات براى مردم به گونه اى که موجب تضعیف نظام نباشد یک ضرورت است. وى تبیین مسائل کشور و نقد و تحلیل آنها را یک ضرورت دانست و ادامه داد که احکام الهى هر چه بیشتر باید در جامعه اجرا شود؛ چرا که احکام و حدود الهى، تعطیل بردار نیستند و ما موظف به اجراى تکلیف هستیم.
آقاى سید احمد خاتمى نیز بیان مشکلات جامعه همراه با تبیین منطقى و لحاظ همه جهات را از تأکیدات مقام معظَّم رهبرى دانست. وى تصریح مقام معظَّم رهبرى بر تبیین منطقى سخنان نادرست را به شرط حفظ همه جهات از اهمیت فوق العاده برخوردار دانست. این عضو مجلس خبرگان این چنین ادامه داد که نقد عملکرد جریان انحرافى نباید به گونه اى باشد که ظلمهایى که در فتنه 88 در حق نظام و کشور صورت گرفت به فراموشى سپرده شود.
ایشان به مسائل اخیر جامعه در خصوص نهى از منکر و موضوع حجاب و عفاف و مضروب شدن چند طلبه، اشاره کرده و برخورد جدى دستگاه قضایى در این خصوص را خواستار شد.
آقاى سید احمد علم الهدى نیز با اشاره به نظر مقام معظَّم رهبرى در خصوص تبیین مسائل جامعه براى مردم و بعضاً انتقاداتى که به برخى از مسئولین نظام در هر سه قوه وارد است، موضعگیرى شفاف را با رعایت و حفظ مصالح مورد تأکید قرار داد.
آقاى قربانعلى درى نجف آبادى نیز با اشاره به برخى از مشکلات استان مرکزى و سفر هیئت دولت به این استان، برخى از موضعگیرىهاى جریان انحرافى در باره موسیقى را بر خلاف نص صریح روایات و نظرات فقها دانست. وى در همین زمینه، روشنگرى حکیمانه را در راستاى حفظ نظام بسیار مهم خواند.
آقاى سید ابراهیم رییسى، دیگر عضو مجلس خبرگان نیز مسؤولین را از ایجاد دغدغه در بین مردم بر حذر داشت و تضعیف مجموعه کابینه دولت را غیر از تبیین حکیمانه و نقد جریان انحرافى دانست. وى نوع صحیح اطلاع رسانى در مورد جریان انحرافى را مورد تأکید قرار داد و به برخى اقدامات دستگاه قضایى در این زمینه اشاره کرد.
این عضو مجلس خبرگان رهبرى با اشاره به مسائل اخیر جامعه و مضروب شدن چند طلبه در جریان نهى از منکر، این موضوع را در عین حساس بودن، سازمان یافته ندانست و موضعگیرىها در این خصوص را همراه با درایت مورد تأکید قرار داد. وى افزود این موارد قاطعانه از طریق دستگاه قضایى پیگیرى خواهد شد و با متجاسران برخورد عبرتآمیز صورت خواهد گرفت.
آقاى على رازینى هم با اشاره به جایگاه و اهمیت مجلس خبرگان، از هیئت رییسه خواست، زمینه اى را فراهم کنند تا جلسات خبرگان پربارتر شود و در ادامه بر رسانه اى شدن جلسات این مجلس تأکید کرد. وى همچنین این امر را موجب تقویت جایگاه رهبرى و این مجلس دانست. رازینى در پایان گزارشى از کمیسیون آیین نامه ارائه داد و به برخى از مصوبات این کمیسیون اشاره و از هیئت رییسه خواست تا مصوبات این کمیسیون در دستور اجلاسیه بعدى خبرگان که در شهریورماه برگزار خواهد شد، قرار گیرد.
دیگر سخنران این جلسه، آقاى على اسلامى نماینده مردم قزوین بود. وى با تأکید بر کارآمدى نظام اسلامى، زیر سئوال بردن این کارآمدى را موجب یأس و دل سرد کردن مردم و آن را مخالف با عقل و حکمت دانست. وى در بخش دیگرى از سخنان خود، انحراف در فتنه سال 88 را با جریان انحرافى در حال حاضر یکى خواند و خواستار این شد که همانگونه که فتنه سال 88 محکوم شد این جریان انحرافى نیز محکوم گردد؛ در عین حال که در بین مردم، یأس بوجود نیاید و کارآمدى نظام نیز زیر سئوال نرود.
وى خطر اصلاحطلبان، فتنه گران و جریان انحرافى را گوشزد کرد و از شوراى نگهبان خواست تا در انتخابات آینده، دقت نظر لازم را مبذول دارد.
آقاى ابوالقاسم وافى هم با اشاره به انتخاب حضرت آیة الله خامنه اى در مجلس خبرگان به عنوان رهبرى امت اسلامى، تقویت ایشان در مجلس خبرگان را وظیفه مهم این مجلس دانست.
وى سپس به موضوع حفظ حجاب و عفاف در جامعه پرداخت و تدبیر لازم در این خصوص را خواستار شد و پیشنهاد داد تا راهکارى اندیشیده شود که موجب تقویت جایگاه اسلام، روحانیت و رهبرى در این زمینه شود.
آقاى عباسعلى سلیمانى نیز در ادامه با تأکید بر روح استقلال روحانیت شیعه، حفظ این جایگاه را مهم قلمداد کرد و نشر اخبارى مبنى بر کمک مالى دولت به این نهاد بخصوص با توجّه به عدم تخصیص بودجه اى در این خصوص، نشر چنین اخبارى را موجب تضعیف نهاد حوزه دانست.
ایشان همچنین افزود همانگونه که حفظ جایگاه مقام معظَّم رهبرى از اهمیت برخوردار است، حفظ حریم روحانیت نیز داراى اهمیت فراوان است.
آقاى سید ابوالفضل میرمحمدى نیز طى سخنانى به ارائه گزارشى از کمیسیون بررسى راههاى پاسدارى و حراست از ولایت فقیه پرداخت.
آقاى محمدعلى موحدى کرمانى دیگر سخنران این جلسه بود. وى بر اساس فرمایشات مقام معظَّم رهبرى بر تفکیک و تبیین حقایق عملکرد دولت و نقاط ضعف دولت تأکید کرد.
ایشان سپس از هیئت رییسه خواست تا ترتیب دیدارى با مقام معظَّم رهبرى فراهم شود تا در خصوص برخى از مسائل جارى جامعه، شور و مشورت صورت گیرد.
آقاى محسن مجتهد شبسترى نیز طى سخنانى به موضوع طرح تفکیک جنسیتى در دانشگاهها پرداخت و اهمیت این موضوع را مورد تأکید قرار داد. وى در پایان از برخى از موضعگیرىها در این خصوص انتقاد کرد.
در پایان این جلسه حضرت آیة الله مهدوى کنى، ضمن ارائه جمع بندىاى از سخنان خویش، سکوت در برابر منکرات و انحرافات در جامعه را امضا و تأیید آن دانست و آن را غیر جایز خواند. ایشان به سبقه ظلم ستیزى و قیام در برابر منکرات از سوى علما و روحانیت اشاره کرد و افزود مناسب است که حوزهها همچنان مانند گذشته، استقلال گذشته خود را حفظ کرده و حتى الامکان از طریق وجوهات شرعیه اداره شوند.
دبیرخانه مجلس خبرگان رهبرى
29/04/1390