منوی اصلی

سخنان ریاست محترم مجلس خبرگان رهبری در اولین جلسه از اجلاس دهم چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری

تاریخ انتشار: 1390/06/15    
سخنان ریاست محترم مجلس خبرگان رهبری در اولین جلسه از اجلاس دهم چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری
دهمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری در روز 15 شهریور 1390 با حضور اعضای مجلس خبرگان رهبری کار خود را آغاز کرد.

پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید ، حضرت آیت الله مهدوی کنی ، ریاست محترم مجلس خبرگان رهبری سخنانی ایراد کرد.

آیت الله مهدوی کنی، ابتدا با گرامی داشت یاد حضرت امام و شهدای انقلاب اسلامی و تشکر از اعضای مجلس خبرگان رهبری، سخنانی را در چند محور بیان کردند. ایشان نخست با اشاره به جایگاه مجلس خبرگان به وجود نظام ولایی و نظام اسلامی که در این عصر وجود دارد اشاره نمود.

وی خصوصیات این نظام ولایی را ولایت فقیه که رکن تشکیل یک نظام دینی است برشمرد و گفت : «امتیاز حضرت امام در تشکیل این نظام وجود دو نظریه در دیدگاه حضرت امام بود»« امام با تجربه ای که داشتند به خصوص از نهضت مشروطه ، نظام را به گونه ای تشکیل دادند که هم مشروع است و هم مقبول و بهترین نظام در دنیا ، اگر به آن عمل شود»

ریاست محترم مجلس خبرگان رهبری ضمن اشاره به دیدگاه فقهای گذشته از زمان شیخ طوسی درباره ولایت فقیه ، بر این نکته تأکید کرد که هیچ دوره ای امکان برقراری چنین حکومتی تا زمان صفویه مهیا نبوده است.

وی در ادامه به مشکلاتی که در عصر مشروطه اتفاق افتاد و باعث طرد علما از صحنه اداره جامعه شد ، اشاره کرد و افزود حضرت امام در دوران رهبری این نظام خودشان زمام اداره نظام را خود به دست گرفتند و به دیگری تفویض نکردند و این کار دشوار را خودشان بر عهده گرفتند، حتی در مواردی فرمودند: «اموری را که ما تفویض کردیم متوجه شدیم نباید این کار را می کردیم.»

« این معجزه حضرت امام بود، که علما را از محراب مساجد به صحنه اداره کشور آوردند. این کار بزرگ به خاطر چند جهت شروع شد و ادامه پیدا کرد. امام همیشه می فرمودند: «اول خدا ، بعد مردم» امام روزی که از پاریس تشریف آوردند با مردم بودند و روزی هم که به ملکوت اعلی رفتند با مردم بودند.امام هیچگاه پیوند میان معنویت و سیاست را از هم جدا نکرد»

وی ادامه داد:تفکیک روحانیت از سیاست یکی از خطرناک ترین تفکراتی است که در جامعه القاء می شود.سپس با اشاره به همراه کردن معنویت با قدرت ، علما را به حفظ این روحیه دعوت کرد.
ایشان افزود: «مسأله دیگری که مورد اهمیت امام بود ، پاسداری از حریم مرجعیت و اجتهاد بود.«سیاست امام حفظ ارزشها بود» و همیشه تأکید می کردند: توجه به علما و روحانیت و فقها و حفظ حریم و احترام و در صحنه نگه داشتن آنها در عرصه اجتماع باید مورد دقت قرار گیرد.
مسأله دیگری که مورد تأکید حضرت امام بود عدالت اجتماعی بود«امام درد مردم را احساس می کرد» این برخورد امام بود با مردم و حفظ آبروی مردم.اهمیت مسأله رهبری و ولایت در نظام اسلامی بسیار فوق العاده است.»

رییس مجلس خبرگان در ادامه به رهبری حضرت آیت الله خامنهای در طی 22 سال گذشته اشاره کرد و افزود: «رهبری داهیانه مقام معظم رهبری در دوران زعامت و رهبری شان از اهمیت زیادی برخوردار است.»

ایشان انقلابات اسلامی در منطقه را متأثر از انقلاب اسلامی ایران دانست. وی با اشاره به دخالت کشورهای غربی درحرکت های انقلابی کشورهای عربی, نقشه شوم این کشورها را مورد تأکید قرار داد: «بنابراین ما در مجلس خبرگان این توجه را می دهیم که برادران ما در این کشورها مواظب باشند تا آمریکا و کشورهای غربی انقلابات آنها را مصادره نکنند.رهبران این انقلابات باید با دقت کامل اوضاع را بررسی کنند.»همچنین با خطالب قرار دادن رهبریا انقلابهای منطقه اضافه کرد: «خبرگان رهبری به شما توصیه می کند قدر انقلابتان را بدانید و بیداری اسلامی خود را حفظ کنید.»

نکته دیگری که در سخنان آیت الله مهدوی کنی بود, تأکید بر پاسداشت دستاوردهای انقلاب اسلامی است. وی در همین زمینه به دشواریهایی  که در پیروزی این انقلاب پشت سر گذاشته شده اشاره کرد: «این انقلاب اسلامی کشور ما را در تمام جهت زیر و رو کرد. و وضعیت جامعه ما را بسیار ارتقا داد.»

ریاست مجلس خبرگان رهبری از تمام دانشگاهیان , حوزویان و مردم خواستند تا به اقتضای روز، کاری کنند تا موجب تقویت و ارتقاء این کشور و نظام گردد. وی در پایان سخنان خویش به مسأله انتخابات مجلس شورای اسلامی که در اسفند ماه سال جاری برگزار خواهد شد, اشاره کرد.

ایشان همگان را به حفظ وحدت دعوت کرد و وحدت را حفظ مشترکات عنوان کرد. وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: «اختلاف سلیقه در جامعه، اشکال ندارد وائتلاف و وحدت با اختلاف سلیقه ، منافاتی نخواهد داشت.»

ریاست مجلس خبرگان در انتها به نقشه دشمنان این نظام اسلامی برای ضربه زدن به آن ، حفظ وحدت را تنها راه  مقابله با این نقشه ها و دشمنی ها دانست.

اشتراک گذاری:
نظرات
دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری

دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، نهادى است قانونى که زیر نظر هیأت رئیسه مجلس خبرگان، اداره می ‏شود و براى انجام مأموریت ‏ها و مسئولیت‏ ها و تنظیم امور مربوط به مجلس خبرگان، تشکیل می گردد. ادامه
مراکز مرتبط

- پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
- پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
- مركز تحقيقات علمی حكومت اسلامى
- پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان
راه های ارتباطی / شبکه های اجتماعی

شماره های تماس: 02537741322
ایمیل: info@majleskhobregan.com
فکس: 02537741323