گزارشی از دیدار قائم مقام سردبیر فصلنامه الحیاة الطیبه لبنان با قائم مقام پژوهشگاه اندیشه سیاسی اسلام و مسؤولین فصلنامه حکومت اسلامى
پژوهشگاه اندیشه سیاسی اسلام روز یکشنبه، مورخ بیست و دوم آبان ماه، میزبان جناب حجةالاسلام و المسلمین شیخ حسن احمد الهادی قائم مقام سردبیر فصلنامة الحیاة الطیبه لبنان بود.
در این دیدار، علاوه بر قائم مقام پژوهشگاه اندیشه سیاسی اسلام جناب حجةالاسلام و المسلمین آقای نبویان، قائم مقام سردبیر فصلنامه حکومت اسلامی و جمعی از محققین پژوهشگاه نیز حضور داشتند.
در ابتدای این جلسة مشترک، نخست قائم مقام سردبیر فصلنامه حکومت اسلامی جناب حجةالاسلام و المسلمین لیالی پس از خیر مقدم، گزارشی از روند انتشار و حوزه فعالیت فصلنامه ارائه دادند. سپس یکی از دستاندرکاران مجله در تکمیل گزارش آقای لیالى، به ارائه گزارشی اجمالی از سوابق و حوزة فعالیت این نشریه که در واقع فقه، فلسفه و اندیشه نظام سیاسی اسلام میباشد پرداخت.
پس از معرفی نشریه حکومت اسلامی از سوی دست اندرکاران آن، جناب آقای شیخ حسن احمد الهادی به معرفی فصلنامه الحیاة الطیبه پرداخت. وی گفت این نشریه با استفاده از کارگروهی متشکل از علمای حوزه و اساتید دانشگاه توانسته تاکنون 23 شماره را منتشر نماید.
شیخ حسن الهادی افزود این نشریه با مدیر مسؤولی جناب حجةالاسلام و المسلمین علیرضا اعرافی و سردبیری جناب حجةالاسلام و المسلمین مصطفی جعفری (جعفرپیشه) از سوی حوزة الرسول بیروت و با استفاده از هیئت تحریریهای مجرب به چاپ میرسد.
قائم مقام سردبیر مجله الحیاةالطیبه در ادامه از دغدغه این نشریه برای اثرگذاری بر جهان اسلام گفت و افزود علیرغم این که «الحیاةالطیبه» در طول دوران انتشار، 2سال دچار توقف شده، اما با توجه به گسترة توزیعی که دارد، توانسته اثرگذاری خود بر جهان اسلام و جهان تشیع را حفظ نماید. ازاینرو، این نشریة، دو شمارة اخیر خود را به موضوع الصحوةالاسلامیه (بیداری اسلامی) و قِیَم (ارزشها) اختصاص داده و در تلاش است در شمارة آتی به موضوع فقه سیاسی اسلام بپردازد و در این خصوص ویژهنامهای را به انتشار برساند. لذا ادامه گفتگو به این موضوع اختصاص پیدا کرد که با توجه به سابقة موفق فصلنامه حکومت اسلامی در زمینه فقه سیاسی اسلام، همکاری مشترکی در این خصوص بین هر دو نشریه صورت پذیرد و در واقع پژوهشگاه اندیشه سیاسی اسلام با استفاده از محققین برجسته خود و ظرفیت و تجربهای که نشریه حکومت اسلامی در این زمینه دارد، مقالاتی را برای مجله الحیاةالطیبه تهیه و در اختیار دستاندرکاران آن قرار دهد. این همکاری مشترک، قطعاً میتواند فضایی مناسب برای ارتباط با اندیشمندان جهان اسلام و جهان تشیع فراهم آورد. لذا بنا شد در ابتدای این همکاری مشترک، چند مقاله که از تناسب بهتری برخوردار هستند، انتخاب شوند تا با ترجمة این مقالات برگزیده به عربى، طبق توافق در اختیار مجلة الحیاةالطیبه قرار بگیرد. به طور قطع میتوان از پتانسیل موجود جهت اثرگذاری در دنیای اسلام، بهرهبرداری بهتری نمود.البته ذکر این نکته ضروری است که فصلنامه حکومت اسلامى، همیشه این دغدغه را داشته که با ترجمه مقالات برگزیده خود به زبانهای مختلف اثرگذاری مطلوبی در جهان اسلام داشته باشد. ازاینرو، در این خصوص جلساتی را برگزار و مقالاتی برگزیده شد تا در یک ارزیابی مجدد و با استفاده از نظرات کارشناسان حوزة اندیشه سیاسی اسلام، جهت ترجمه این مقالات اقدام لازم صورت پذیرد.