در ابتدای این جلسه، پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، آیت الله یزدی ، نایب رییس مجلس خبرگان رهبری که در غیاب آیت الله مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان ریاست جلسه را بر عهده داشتند پیرامون ضرورت پرداختن هر چه بیشتر مسئولین به کاستی ها و مشکلات اقتصادی مردم و لزوم حفظ اولویت ها در این خصوص، سخن گفت.
نایب رییس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری بر لزوم حفظ وحدت و آرامش جامعه دراوضاع کنونی تأکید نمود. وی فضای ناآرام را موجب سوء استفاده دشمنان دانست و گفت: حفظ آرامش جامعه یک وظیفه همگانی و ایجاد تنش و بحران آفرینی کار صحیحی به نظر نمی رسد.
ایشان به کسانی که در این راستا حرکت نمی کنند هشدار داد که از قضاوت تاریخ و مردم و عقوبت الهى، غفلت نکرده و بر اساس کسب رضایت الهی حرکت نمایند.
مسأله دیگری که از سوی ایشان مورد اشاره قرار گرفت ، تدین مردم بود. وی افزود: مردم ایران به خاطر مقدسات دینی شان انقلاب کردند و آنچه توانست انقلاب را به پیروزی برساند و جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشته و فتنه 88 را خاموش کند، همین تدین و عرق مذهبی مردم بود.
همچنین گفت: مردم ما همین مردمی هستند که به صورت خودجوش در تمام صحنه ها حضور پیدا میکنند..
نکته دیگری که آیت الله یزدی بدان پرداخت، وظایف و نوع عملکرد شورای محترم نگهبان در طی دوران پس از انقلاب بود.
وی در همین خصوص با اشاره به سخنان امام راحل عظیم الشأن (ره) به اصل 115 قانون اساسی استناد کرده و برخی اظهار نظرها دربارهء (انتخابات آزاد) را در راستای خدشه دار کردن عملکرد شورای نگهبان و حضور مردم در صحنه انتخابات دانست و افزود:
شورای نگهبان همانگونه که طی سالهای گذشته به وظیفه خود در صیانت از آراء مردم ، همت گماشته ، همچنان هم در تأیید صلاحیت ها و هم در حفاظت از آراء مردم تلاش خواهد نمود.
آیت الله یزدی در پایان با تأکید بر ضرورت روشنگری مردم از سوی نمایندگان مجلس خبرگان رهبری و تمام کسانی که در جامعه دارای تریبون هستند این امر را یک وظیفه واجب و ضروری دانست.
در ادامه جلسه آیت الله محسنی گرکانی که به عنوان یکی از اعضای مجلس خبرگان برای حضور در این نشست دعوت شده بود با تأکید بر رعایت فرهنگ اسلامی در جامعه بروز برخی ناهنجاری های اجتماعی از وضعیت بد حجابی و مشکل اشتغال جوانان در کشور انتقاد کرده و از مسئولین امر خواست در بهبودی اوضاع کشور، تلاش بیشتری نمایند.
موضوع دیگری که از سوی آیت الله محسنی گرکانی رئیس دیوان عالی کشور، مورد اشاره قرار گرفت. مسأله انتخابات آینده ریاست جمهوری و اهمیت برگزاری مناسب و در خور نظام اسلامی بود. وی در این باره گفت: انتخاب یک فرد شایسته ، متدین و معتقد به نظام اسلامی و قانون اساسی یک امر ضروری و واجب است
حجت الاسلام و المسلمین کازرون دیگر عضو مجلس خبرگان نیز پیرامون انتخابات آتی ریاست جمهوری و وظیفه روحانیت تأثیرگذار ، علمای بلاد و متدینین جامعه را یک ضرورت غیر قابل اجتناب دانست.
وی در ادامه بر نقش و عملکرد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز تهران در این خصوص و نگاه مردم متدین به نظرات جامعتین در انتخابات های گذشته و آینده تأکید کرد.
حجت الاسلام و المسلمین حیدری نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری نیز طی سخنانی بر رعایت فرهنگ دینی و اسلامی در سطح جامعه تأکید کرد.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالمحمود عبداللهی رئیس کمیسیون سیاسی اجتماعی مجلس خبرگان رهبری در سخنان خود بر امر وحدت و حفظ آن و دوری از ایجاد تنش در سطح مسئولین و مردم تأکید نمود.
وی در ادامه بر فعالیت های کمیسیون سیاسی اجتماعی و بررسی مسائل فرهنگی کشور از سوی این کمیسیون اشاره کرد.
رئیس کمیسیون سیاسی اجتماعی مجلس خبرگان رهبری رعایت عفاف و حجاب در سطح اجتماع را یک امر دینی و اسلامی و دغدغه علما و متدینین جامعه دانست و به جلسات متعدد این کمیسیون با مسئولین فرهنگی کشور در راستای مبارزه با بدحجابی و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب اشاره کرد.
آیت الله ایمانی نیز در سخنانی بر اهمیت مسأله انتخابات و انتخاب رئیس جمهوری اصلح و مکتبی تأکید کرد. وی وظیفه خواص را در راهنمایی مردم امری سنگین و ضروری قلمداد نمود.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رییسی گفتمان انقلاب اسلامی برای دعوت جامعه به سوی وحدت را یادآور شد.
ایشان، با اشاره به فتنه سال 88 نقش بارز رهبری و ولایت فقیه و ایستادگی مقام معظم رهبری در برابر انحراف را بسیار شایسته ارزیابی کرده و گفت: گفتمان ولایت فقیه یک گفتمان ثابت است، یعنی همانگونه که حضرت امام (ره) در برابر انحرافات و فتنه ها ایستاد، مقام معظم رهبری نیز جانانه با این گونه جریانات مقاومت نمودند.
وی عملکرد سوء برخی افراد در سطح جامعه را موجب خدشه دار شدن جایگاه دانست و بر وظیفه خبرگان برای حفاظت و حراست از این جایگاه رفیع تأکید کرد.
حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی عضو هیئت رییسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حوادث و فتنه سال 88 درباره بروز فتنه های جدید در آستانه انتخابات آینده ریاست جمهورى، هشدار داد. وی تقویت جایگاه رهبری و وظیفه مجلس خبرگان در این خصوص را بسیار مهم دانست. حجت الاسلام و المسلمین خاتمی مواضع حکیمانه و دلسوزانه مقام معظم رهبری در طول دوران رهبری معظم له را ستودنی و قابل تقدیر ارزیابی نمود. وی در پایان افزود: طرح مسائلی همچون انتخابات آزاد در جامعه و تطهیر سران فتنه بر خلاف مواضع انقلاب و مقام معظم رهبری می باشد و ما آنرا به شدت محکوم می کنیم.
آیت الله دری نجف آبادی دیگر عضو هیئت رییسه مجلس خبرگان رهبری نیز در سخنانی ابتدا یاد و خاطره عالم جلیل القدر آیت الله آقا مجتبی تهرانی را گرامی داشت و در ادامه به مناسبت های ایام الله دهه فجر و هفته وحدت اشاره کرده و از دست اندرکاران امر خواست از این فرصت های مبارک کمال استفاده را برای حفظ وحدت در جامعه نمایند. وی تأکید بر تسریع جامعتین در معرفی شخصیت شایسته و مورد عنایت که بر اساس اعتقادات و باورهای دینی در خدمت به آرمانهای امام و ملت انجام وظیفه نماید.
ایشان در ادامه سخنان خود از ضرورت رشد جمعیت و تحکیم بنیان خانواده در کشور تأکید کرد.
آیت الله مرتضی مقتدایی نیز از اهمیت و حساسیت انتخابات ریاست جمهوری سال 92 سخن گفت. آیت الله مقتدایی برخورد جدی با فتنه گران و گروه های انحرافی را در راستای برگزاری انتخاباتی پرشور و سالم خواستار شد.
هیئت رییسه مجلس خبرگان رهبری در پایان با صدور بیانیه ای حمایت خود را از فرمایشات حکیمانه و بصیرت آفرین رهبر معظم انقلاب که در 19 دی امسال در دیدار با اقشار مختلف مردم شهر قم، ایراد کردند، اعلام کرد و تنها راه برون رفت از مشکلات کشور و حفظ آرامش جامعه را پیروی از منویات مقام معظم رهبری دانستند.