علی فلاحیان در سال ۱۳۲۸ دیده به جهان گشود. وی در خرد سالی با صلابت آیههای قرآن آشنا شد و همین بود که نیت خدمت در شهری که بعدها بنای آبادیش از همت او آباد شد را پایه ریزی کرد.
در همان گرمای سوزان بود که حرارت عشق را در محفل درس اساتیدی چون نواب صفوی، مفتح، بهشتی، خزعلی، وحید خراسانی و مکارم شیرازی به سینه خود منتقل کرد مشتاق تر شد قلبی که در پی معرفت بود و این سرآغازی گشت برای هجرت به سوی علم و اجتهاد بهشت را در نگاه شهید بهشتی دید و نوای تکبیر قدسیان را از محضر شهید قدوسی آموخت.
آنگاه و این نوا در او تاثیر فراوانی گذاشت که چون پرستوئی عاشق همیشه در سفر باشد از دام مکاران. حضورش پرشور بود، دو مرتبه در خروش زنده رود به اسارت کوردلان بی صفت در بند شد.
آتش سوزان سینه اش خاموش نشد شعاعش فراتر رفت. بهار انقلاب را با پیر فرزانه عشق همنوا شد و سرمشق خدمت از او گرفت، به خوزستان بازگشت به یاد روزهای نوجوانی و عهدی که با خود بسته بود . مسئولیت تاسیس حزب جمهوری اسلامی بر عهده اش نهادند.
همزمان حاکم شرع شد آن مرد دلسوخته چرا که نام با شهر نمی خواند. نیت کرد که آبادش کند آبادان غیور را .حاکم شرع بود و مسئول کمیته انقلاب اسلامی چون عده کثیری زیر سر پناه نگاهش آرامش خاطر پیدا کردند و خانه دار شدند مسئول بنیاد مسکن هم شد به تدبیر دکتر بهشتی .
همزمان با خدمت اشارات ، بدایه الحکمه و نهایه الحکمه فلسفه شرق و غرب را آموخت ، شد مجتهدی دل سوخته.جنگ شد ، لباس رزم پوشید تا از اندیشه اش حمایت کند. آبادانی که در ذهن او بود در آستانه ویران قرار گرفت ایستاد مقاومت کرد پا به پای جوانان شهر ، تمام وجودش می سوخت چون آبادان در آتش بود.
بدون وقفه ایستاد در ساحل رودخانه بهمن شیر کنار روستای (چوُعَبدِه) اقدام به احداث پلی ارتباطی بین دو طرف رودخانه کرد به امید اینکه این پل شهر آبادان را از حصر خارج کند و چه زیبا اندیشید دور نبود روزی که جوانان ازروی این پل گذشتند و آبادان آزاد شد.در جبهه خط مقدم همدوش سنگرنشینان بود.
فرمانده کل کمیته انقلاب اسلامی شد. بدین وسیله مسئولیت حفاظت از فرزندان و همسران و مادرانی را به عهده گرفت که عزیزانشان در خط مقدم سلاح بدست گرفته بودند برای پاسداری از این مرز و بوم.
چه باید می کرد ؟ جز شب زنده داری . خانواده اش را نمی دید چون خانواده های بسیاری حضورش را نیازمند بودند.به سبب شایستگی های فراوان قائم مقام دادستان انقلاب شد.
امام عارفان ، پیر دلسوختگان وی را بسیار ستایش میکرد و او را با حفظ سمت اولین دادستان ویژه روحانیت نمود امام در حکم وی چنین نوشتند:
(( از آنجا که جنابعالی با فعالیتهای ضد انقلاب در هر صورت و لباس آشنایی دارید بجاست تا بر طبق موازین شرع مقدس به جرایم روحانی نمایان و دین به دنیا فروشان رسیدگی نمایید))
و چه زیبا دستهای مراد خویش را بوسید و اطاعت امر کرد ، چون او خواسته بود (( تا بدون در نظر گرفتن فشارهای جانبی از طرف هر شخص و شخصیت به وظیفه خطیر خود با کمال دقت و قاطعیت عمل نمائید)) کوله بار تجاربش بسیار سنگین بود عرصه عرصه ی خدمتی بزرگتر شد.
خواستند از او که در هیات دولت وظیفه حفاظت از همه باورها را به عهده بگیرد قبول مسئولیت کرد چه طعنه ها که بر او نزدند و چه بسیار قصد آزرده کردن خیالش را داشتند ولی او یک چهره داشت و یک اندیشه . چه خوب میدانست به چه کسی توسل کند. یادش بود منافقان در مشهد و باختران از حضورش هراسان بودند و هنوز به خاطر دارند در یک شبانه روز چهل خانه از خانه کفار را در هم ریخت . امروز آمده بودند تا انتقام گذشته را بگیرند اینها همانهایی بودند که فلاحیان را مانعی در راه نیل به مقاصد شوم خویش می دانستند باید انتقام میگرفتند!؟ و او آگاه بود از مکر مکاران . یادش بود در باختران با گلوله به مقابله آمدند و یک روز در مشهد و... امروزهم با نیش قلم بسیار برعلیه او قلم زدند چون نقطه ضعف نداشت دست به دامن افترا شدند ولی او خسته نمی شد پاسخش لبخند بود هر چند خشمگین توصیفش می کردند چون هدف داشت به طعنه نمی اندیشید.
مکروا و مکر الله و الله خیر الماکرین
آبادانی در سیره اش بود و هرگز مردم پر شور خوزستان را فراموش نمیکرد پایبند عهد جوانیش بود مردم خونگرم خوزستان را بسیار دوست داشت چرا که با آن خطه بسیار مانوس بود و مردم نیز میدانستند او خدمات فراوان کرده است .
می دانستند دانشگاه امام محمد باقر ( ع ) را چه کسی احداث کرده خوب در خاطر داشتند مشکل آب و فاضلاب منطقه چگونه رفع شد و به یادشان بود چه کسی برای آنها خانه های فراوان ساخت برای همین با نیتش بیعت کردند و حضورش را ستودند امروز هم به پاس اعتماد مردم همیشه در صحنه خوزستان آمده است تا با حضورش کارهای ناتمام خود را به اتمام برساند و با طرحهای جدید دین خود را به طور کامل همگام با تایید جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به این مردم خونگرم ادا نماید.
برایش رنگ و لهجه مهم نیست او میخواهد خدمت کند عرب و عجم هر دو یک قبله دارند او دنبال تقوی و ایمان است میداند چگونه آباد کند و اگر آباد کرد برای چه کسانی خدمت کرده است.
خدمات:
- استاد حوزه علمیه قم
- موسس حزب جمهوری اسلامی در استان
- حاکم شرع آبادان و خرمشهر
- رئیس بنیاد مسکن آبادان
- فرمانده کمیته انقلاب اسلامی آبادان
- حاکم شرع باختران
- حاکم شرع مشهد
- قائم مقام دادستان انقلاب کل کشور
- از موسسین وزارت اطلاعات
- فرمانده کل کمیته های انقلاب اسلامی
- رئیس بازرسی نیروهای مسلح در زمان جنگ
- اولین دادستان ویزه روحانیت
- استاد دانشگاههای شهید بهشتی ، امام محمد باقر و ...
- قائم مقام وزارت اطلاعات
- عضو شورای سیاست گذاری صدا و سیما
- وزیر اطلاعات
- عضو شورای امنیت ملی
- نماینده سومین دوره خبرگان رهبری استان خوزستان
- نامزد چهارمین دوره خبرگان رهبری از استان خوزستان
اندیشهها:
- جلوگیری از تضییع آب پنج رودخانه استان بوسیله احداث سد ، کانال کشی و زه بندی
- انتقال آب میلیونها زمین کشاورزی حاصلخیز و ایجاد اشتغال برای جوانان.
- ایجاد فرصتهای صادراتی جهت محصولات کشاورزی و صنعتی با توجه به استعدادهای بهینه استان
- سیاست استفاده صحیح از منابع نفت و گاز استان و تلاش برای تخصیص بودجه نفت و گاز جهت آبادانی خوزستان
- ایجاد منطقه آزاد تجاری ، اقتصادی با توجه به موقعیت استراتژیک مرزی همجواری با خلیج همیشه فارس
- ایجاد راهکارهای مناسب جهت برقراری امنیت برای اقشار مختلف استان اعم از عشایر ، قبایل ، طوایف.
- ایجاد وحدت ملی و تسهیل در روابط افراد استان که یکی از عمده ترین موضوعاتی است که مانع پیشرفت استان گردیده است.
- با توجه به سابقه مدیریت در بنیاد مسکن و آشنایی به مسائل و ضوابط ساختمانی ایجاد زمینه های مستعد جهت ساخت مسکن برای جوانان.